Mastervolt Easycharge Portable 4.3A acculader 6V/12V

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Mastervolt Easycharge Portable 4.3A is een compacte stille acculader van hoge kwaliteit bedoeld voor het laden en onderhouden/ druppelladen van 6V en 12V accu's van 14Ah tot ongeveer 90Ah.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€79,95 €69,95

Incl. btw

Mastervolt Easycharge Portable 4.3A acculader 6V/12V

De Mastervolt Easycharge Portable 4.3A is een compacte stille acculader van hoge kwaliteit bedoeld voor het laden en onderhouden/ druppelladen van alle soorten 6V en 12V accu's (ook lithium) van 14Ah tot ongeveer 90Ah.

Geschikt voor
De Mastervolt Easycharge Portable 4.3A is geschikt voor alle soorten 6V en 12V accu's (ook lithium) van 14Ah tot ongeveer 90Ah en voor onderhoud (druppelladen) voor accu's van 14Ah tot ongeveer 120Ah. De Mastervolt Easycharge Portable 4.3A is geschikt voor alle soorten loodzuur accu's en verder ook voor lithium accu's.

Volautomatische acculader
De Mastervolt Easycharge Portable 4.3A is een volautomatische acculader ook wel druppellader genoemd. U heeft er geen omkijken naar, 'aansluiten en vergeten' dus. De Easycharge Portable 4.3A bevat 3 oplaadstappen en instelbare programma’s voor 6V en 12V accu's. 

Leds op de lader en de mode knop
Duidelijke leds op de lader geven de volgende informatie op de lader: de laadstatus, de keus voor voltage, de keus voor het soort accu (WET/ Natte accu of Gel/AGM/Li-ion) en een error-led voor als er iets mis is met de accu. 

Met de mode knop kunt u het voltage en het type accu instellen.

Snoerlengtes
Lengte snoer van lader tot stopcontact: 180 cm
Lengte snoer van lader tot de accu: 180 cm

Kenmerken

  • Mastervolt 3-traps+ laadkarakteristiek
  • Geschikt voor elk type accu, ook Lithium Ion (model 4.3 A)
  • Volledig vermogen tot 40 °C
  • Geschikt voor zowel 6 V en 12 V
  • Lichtgewicht draagbaar en waterdicht (IP65)
  • Aansluiting m.b.v. kabelogen/ eyelets of aansluiting met krokodil klemmen


IP65 beveiligde behuizing/ isolatieklasse

De Easycharge Portable 4.3 van Mastervolt is IP65 beveiligd qua constructie van de behuizing. Dit betekent dat uw lader aanrakingsveilig is doordat de behuizing geheel dicht is. De behuizing is volledige beschermd tegen stof. Verder is de behuizing sproeiwaterdicht (Geen schade indien bespoten (12,5 l/min) onder eender welke hoek). 

Beveiligingen van uw lader
De Easycharge Portable 4.3 van Mastervolt is beveiligd tegen verkeerd aansluiten van de accuklemmen (omgekeerde polariteit of ompoling), de lader is vonkvrij aan te sluiten aan uw accu, de lader is beveiligd tegen overladen van uw accu, overspanning, kortsluiting en oververhitting. Kortom een veilige keus.

Ook geschikt voor 110V net
Mastervolt Easycharge acculaders zijn altijd, naast het 220V net, ook geschikt voor gebruik in een 110V net zoals bijvoorbeeld in Amerika. Als u uw lader ook in andere landen wilt gebruiken, let er dan wel op dat u mogelijk een adapter nodig heeft voor de stekker. De bijgeleverde stekker is een stekker voor het normale schuko stopcontact dat wij kennen in Nederland.

Accucapaciteit en laadvermogen
De range aan accu's waarvoor een acculader geschikt is hangt erg af van het gebruik van de accu.
Als u dagelijks een loodzuur-accu gebruikt en weer vol wilt laden dan doet u dat het beste met een lader die 10 tot 20% van de accucapaciteit levert aan laadvermogen (voorbeeld: een 100Ah accu laadt u dan het beste op met een lader die 10 tot 20A aan laadvermogen levert).
Als het vooral gaat om onderhouden van de accu (volhouden van de accu) dan kan hiervoor een kleinere lader gebruikt worden. 

Handige extra informatie bij uw acculader
De bij de lader meegeleverde handleiding is in het Engels. De handleiding via onderstaande link is in het Nederlands.

Garantie
De Mastervolt Easycharge Portable wordt geleverd met 2 jaar garantie.

Voltage: 6V + 12V
Accuvermogen: 14 tot 90Ah (voor onderhoud: 14Ah tot 120Ah)
Soorten accu’s: Alle soorten 12V loodaccu’s (NAT, MF, Ca/Ca, AGM en GEL) en Lithium/ LiFePO4 accu's
Maximale laadstroom: 4,3A
Afmetingen (L x B x H): 161x72x34,7mm
Gewicht: 0,9 kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen