Mastervolt MasterShunt 500 CZone

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De MasterShunt 500 CZone is een MasterBus geïntegreerde accumonitor met uitgebreide infor­matie over de status van uw accu’s voor een geoptimaliseerd laadproces.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€329,95
Incl. btw

Mastervolt MasterShunt 500 CZone

De MasterShunt 500 CZone is een MasterBus geïntegreerde accumonitor met uitgebreide infor­matie over de status van uw accu’s voor een geoptimaliseerd laadproces. De MasterShunt levert o.a. de volgende informatie over de aangesloten accu’s: de spanning (Voltage) van de accu, de aanwezige hoeveelheid stroom (Amperage) in de accu en de resterende tijd en verbruikte capaciteit in procenten van de accu.

De MasterShunt 500 vormt het hart van uw MasterBus energiesysteem. Deze accumonitor deelt informatie over de accu’s met andere Mastervolt apparaten zoals acculaders, gecombineerde laders en converters en displays. Verder maakt de MasterShunt automatisering van uw energiesysteem mogelijk.

Met de MasterShunt voorkomt u vervelende verrassingen zoals een lege of slecht onderhouden accu. U verlengt tevens de levensduur van uw accu’s doordat de generator, de acculader of andere energiebron tijdig wordt aangesproken om te gaan laden.

Met een slim verbindingssysteem sluit u de MasterShunt aan op de DC Distribution. Met de geïntegreerde sys­teem­klok in combinatie met ‘command based events’ automatiseert u uw systeem verder naar wens.

MasterBus, CZone en NMEA 2000 communicatie
Deze MasterShunt CZone kunt u aansluiten in alle netwerken met de volgende protocollen: MasterBus, CZone en NMEA 2000. De MasterShunt CZone is daarmee breed inzetbaar in bijna alle voertuigen en vaartuigen.

Voorbeeld van een toepassing
Een voorbeeld van mogelijke systeemautomatisering met de MasterShunt 500 is het automatisch starten van de generator als de accu’s bijna leeg zijn.

Toepassingsgebied
De MasterShunt 500 is toepasbaar in maritieme omstandigheden, industriële omgevingen en iedere andere infrastructuur waarbij het nodig is om de accu’s nauwkeurig te bewaken om verhoogde betrouwbaarheid, levensduur, comfort en gebruiksduur te creëren.

Beveiligd het systeem tegen kortsluiting
Bovendien heeft de MasterShunt een ingebouwde robuuste hoofdzekering die kortsluit­stromen van 20 kA veilig kan onderbreken.

Programmeerbare opties
Programmeerbare alarmen in de MasterShunt zijn: waarschuwing onderspanning, waarschuwing lage ladingstoestand, overspanning

Geleverd inclusief
De MasterShunt wordt geleverd met de volgende onderdelen: de MasterShunt 500 zelf, een temperatuursensor, de MasterBus terminator, MasterBus-kabel en isolatiekappen voor DC aansluitingen.

Eenvoudige installatie
De MasterShunt 500 installeert u eenvoudig doordat de aansluitingen makkelijk bereikbaar en bedienbaar zijn, een duidelijk gebruikshandleiding is meegeleverd en montage van de MasterShunt gemakkelijk gedaan wordt door de montagegaten en duidelijke afmetingen die onderop de MasterShunt worden weergegeven.

Nederlandstalige handleiding
Uw MasterShunt 500 wordt geleverd met een duidelijke Nederlandstalige handleiding. Daarnaast worden handleidingen in meerdere talen meegeleverd zoals Engels.

Handige extra informatie bij uw acculader:

Specificaties
Geschikt voor: gel, AGM, nat, Lithium Ion, spiraal
Aansluiting op de MasterBus mogelijk: Ja
CZone aansluiting: Ja
Accuspanning: 12V, 24V of 48V DC
Maximale stroom: 300A continu en 500A gedurende 5 minuten
Systeemfuncties: alarm, timers, auto start/stop voor de generator
Afmetingen: 150 x 150 x 65 mm
Gewicht: 1 kg
Temperatuurbereik: -20 °C tot 50 °C
Beschermingsgraad: IP21

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags