Noco Genius GB150 Lithium Boost PRO Jumpstarter 3000A

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Noco Genius GB150 Boost Pro Jumpstarter 3000A is een compacte en zeer krachtige starthulp. U kunt alle auto's en zelfs kleine tot middelgrote vrachtauto's starten. De GB150 Boost Pro is een startbooster voor 12V systemen.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€339,95
Incl. btw

Noco Genius GB150 Lithium Boost PRO Jumpstarter 3000A

De Noco Genius GB150 Boost PRO Jumpstarter 3000A is een krachtige starthulp en powerbank in één. U kunt prima uw auto, boot, motorfiets of zelfs een camper of kleine tot middelgrote vrachtauto starten met deze GB150. De Genius GB150 is tevens een powerbank waarmee u vele apparaten kunt opladen van telefoons, iPads tot fototoestellen en laptops. Met de 12V output heeft u zelfs stroomtoevoer voor 12V apparaten (tot 15A). De startboost functie voor 12V systemen is maar liefst 3000A.

Deze jumpstarter/ powerbank van Noco Genius heeft een vermogen van 22500 joules met een interne lithium accu van ongeveer 20Ah. Deze 22500 joules kan deze startbooster per startpoging gedurende 3 seconden geven.

Lichtgewicht jumpstarter
De Genius GB150 is een lichtgewicht jumpstarter (3,4kg) en de behuizing is compact (312x178x686mm). Het voordeel hiervan is dat u de booster altijd makkelijk mee kunt nemen en dat u daardoor altijd een jumpstarter, een powerbank en een krachtige zaklamp (500 Lumen) bij de hand heeft.

Opladen van de GB150
De GB150 kan worden opgeladen via de USB-IN poort. Met de meegeleverde USB-laadkabel kunt u de Genius GB150 opladen via elke USB poort zoals een AC-adapter via 110V of 220V (niet meegeleverd) of via een USB poort van uw laptop bijvoorbeeld. Laden via de sigarettenaansteker van uw voertuig kan ook met de optionele USB lader van Telwin die we ook als gerelateerd product tonen.

De GB150 van Genius is verder te laden via de meegeleverde 12V aansluiting via de sigarettenaansteker-ingang van een voertuig. Het laden via deze 12V ingang verloopt 2 tot 3 x sneller dan via de USB ingang. Uw lege startbooster is nu in 2 a 3 uur volledig opgeladen. Laden via USB met 2A duurt ongeveer 11 uur en via USB met 1A duurt dit 22 uur.

Hoogwaardige accuklemmen
De Genius startboosters zijn altijd uitgerust met hoogwaardige accuklemmen/ krokodillenklemmen die robuust gebouwd zijn en die een laag weerstandsniveau hebben. De kabellengte tussen uw startbooster en de accuklemmen is 20cm.

Voltmeter
De Genius GB150 Boost Pro heeft een duidelijke voltmeter ingebouwd en afleesbaar aan de voorzijde van de startbooster. Dit kan handig zijn voor een betere diagnose of probleemoplossing bij accuproblemen of startproblemen.

Geschikt voor 12V loodzuuraccu's
De Genius startboosters zijn geschikt voor 12V loodzuur startaccu's. Dat zijn bijvoorbeeld Natte accu's, MF, EFB, Ca/Ca, AGM en GEL accu's. De Genius startboosters zijn niet geschikt voor het starten van 12V lithium systemen.

Output
De output van de jumpstarter is als volgt:
Startcapaciteit: 12V / 3000A max
USB output: 5V - 2,1A (voor telefoons en tablets)
12V output: 12V - 15A (voor het aansluiten van 12V apparatuur)

Let op: 12V accu's kunnen niet geladen worden met de Genius GB150.

Laadstatus en laadtijd interne lithium-batterij
4 Led lampjes aan de voorzijde van de jumpstarter geven de laadstatus aan. Als de GB150 helemaal ontladen is dan duurt het ongeveer 3 uur voordat deze weer helemaal vol/ geladen is (bij een laadvermogen van 12V en 5A, bij lagere laadvermogens duurt het laden langer).

Doordat de Genius is uitgerust met een interne lithium accu is het een onderhoudsvrije startbooster. Dat wil zeker niet zeggen dat u de startbooster niet eens in de zoveel tijd moet laden. Het advies is daarom om te zorgen dat u uw startbooster altijd minimaal eens per 2 maanden volledig oplaadt.

Jumpstart / booster functie
De Genius GB150 is een uiterst krachtige startbooster. Met de startbooster functie kan deze zelfs zware dieselmotoren tot 6 liter groot starten. En als de GB150 volledig is opgeladen kan hij dat wel 4 tot 5 keer doen. Let op: een starthulp is altijd een 'hulp'. De starthulp/ booster helpt de aanwezige accu in het voertuig bij het starten. Als de accu echt totaal 100% leeg is dan kan zelfs met een startbooster het voertuig mogelijk niet gestart worden. In een dergelijke situatie is een zwaardere tot zeer zware starthulp vereist om het voertuig te starten of zal het mogelijk nodig zijn om de accu eerst kort te laden. Dit laden kan niet gedaan worden met de GB150.

10 LED lichten (zaklamp)
Aan één zijde (aan de output zijde) van de GB150 zijn 10 krachtige witte LED lichten aanwezig die in 7 verschillende modi kunnen branden of knipperen. Ze kunnen gebruikt worden om in het donker bij te schijnen onder de motorkap of bij de accu. Ze kunnen ook gebruikt worden als SOS licht of noodsignaal verlichting. Deze LED verlichting kan ook gewoon gebruikt worden als krachtige zaklamp. Een krachtige zaklamp bij u hebben kan altijd van pas komen.

Bijgeleverde accessoires:
- Etui/ zakje waar de laadkabels in meegenomen kunnen worden
- Startkabels voor een jump start, beide 40cm lang (om een auto, boot of motor te starten)
- Stekker voor de sigarettenaansteker en contrastekker om 12V apparatuur aan te sluiten
- USB laadkabel 100cm lang (geen netadapter)

IP65 beveiligde behuizing/ isolatieklasse
De Genius GB150 is IP65 beveiligd qua constructie van de behuizing. Dit betekent dat uw booster aanrakingsveilig is doordat de behuizing geheel dicht is. De behuizing is volledige beschermd tegen stof. Verder is de behuizing spatwaterdicht.

Beveiligingen van uw jumpstarter
De GB150 van Genius is beveiligd tegen verkeerd aansluiten van de accuklemmen (omgekeerde polariteit of ompoling), aansluiting van de accuklemmen verloopt vonkvrij en de booster is beveiligd tegen oververhitting. Verder zal de GB150 niet automatisch een voertuig starten als het voltage van de accu 2V of lager is. De boost-led gaat dan niet branden en u dient over te schakelen naar de handmatige startboost mode. Dit is een belangrijke ingebouwde veiligheid zodat niet een startboost gegeven wordt als de booster niet aangesloten is aan een accu of als u dat niet wilt.

Startbooster aansluiten op uw accu
Verbindt een startbooster altijd direct op de polen van een accu/ batterij en nooit via enige andere (dunnere) bekabeling in het voertuig. Dit is van groot belang om te voorkomen dat hoge startstromen de bekabeling in uw voertuig beschadigen. Sluit altijd eerst de rode plus-klem aan op uw accu en daarna de zwarte min-klem of het chassis van het voertuig (niet op een plek op of vlak bij de lak van uw voertuig). Het loskoppelen van de startbooster gebeurt in omgekeerde volgorde.

Starten van uw voertuig
Het starten van uw voertuig gebeurt als volgt: Sluit de accuklemmen aan op de hierboven beschreven manier. Zet zo veel mogelijk stroomverbruikers, zoals verlichting, radio of airconditioning uit. Druk vervolgens op de powerknop op uw booster. Alle leds gaan eenmalig knipperen en vervolgens brand de Boost-led. Als de Boost-led brand dan kunt u het voertuig starten.

Garantie
U heeft 1 jaar garantie op uw jumpstarter van Genius.

Gebruikershandleiding
Bij uw GB150 ontvangt u een gebruikershandleiding in het Engels, Frans en Spaans.

Of download hier alvast de handleiding en de productsheet van de GB150 Lithium Boost PRO Jumpstarter.

Zie hieronder video's over het gebruik van de Noco Genius GB150

Gewicht: 3,4kg
Startvermogen: 2000A
Piekvermogen: 4000A
Voltage: 12V
Laadstroom: 5V 2,1A (USB) / 12V, 5A
Soorten accu's: Alle soorten loodzuur startaccu's (NAT, MF, EFB, Ca/Ca, AGM en GEL)
Afmetingen: 312x178x686mm
Netspanning: Laden via USB (kan via elke netadapter) of via 12V
Capaciteit interne accu: 89Wh, 22500 joules
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen