Noco Genius GB70 Lithium Boost HD Jumpstarter 2000A

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Noco Genius GB70 Jumpstarter 2000A is een compacte, handige starthulp en powerbank in één. U kunt prima uw auto of zelfs kleine vrachtauto starten met deze GB70. U kunt ook telefoons, iPads, fototoestellen en laptops opladen.

Lees meer

€229,95 €209,95

Incl. btw

Noco Genius GB70 Lithium Boost HD Jumpstarter 2000A

De Noco Genius GB70 Lithium Boost HD Jumpstarter 2000A is een compacte, handige starthulp en powerbank in één. U kunt prima uw auto, boot, motorfiets of zelfs een camper of kleine vrachtauto starten met deze GB70. De Genius GB70 is tevens een powerbank waarmee u vele apparaten kunt opladen van telefoons, iPads tot fototoestellen en laptops. Met de 12V output heeft u zelfs stroomtoevoer voor 12V apparaten (tot 15A). De startboost functie voor 12V systemen is maar liefst 2000A.

Deze jumpstarter/ powerbank van Noco Genius heeft een vermogen van 15700 joules met een interne lithium accu van ongeveer 14Ah. Deze 15700 joules kan deze startbooster per startpoging gedurende 3 seconden geven.

Lichtgewicht jumpstarter
De Genius GB70 is een lichtgewicht jumpstarter (2,5kg) en de behuizing is compact (218x152x64mm). Het voordeel hiervan is dat u de booster altijd makkelijk mee kunt nemen en dat u daardoor altijd een jumpstarter, een powerbank en een krachtige zaklamp bij de hand heeft.

Opladen van de GB70
De GB70 kan worden opgeladen via de USB-IN poort van uw GB70. Met de meegeleverde USB-laadkabel kunt u de Genius GB70 opladen via elke USB poort zoals een AC-adapter via 110V of 220V (niet meegeleverd) of via een USB poort van uw laptop bijvoorbeeld. Laden via de sigarettenaansteker van uw voertuig kan ook met de optionele USB lader van Telwin die we ook als gerelateerd product tonen.

De GB70 van Genius is verder te laden via de meegeleverde 12V aansluiting via de sigarettenaansteker-ingang van een voertuig. Het laden via deze 12V ingang verloopt 2 x sneller dan via de USB ingang. Uw lege startbooster is nu in 2 a 3 uur volledig opgeladen. Laden via USB met 2A duurt ongeveer 7 uur en via USB met 1A duurt dit 14 uur.

Hoogwaardige accuklemmen
De Genius startboosters zijn altijd uitgerust met hoogwaardige accuklemmen/ krokodillenklemmen die robuust gebouwd zijn en die een laag weerstandsniveau hebben. De kabellengte tussen uw startbooster en de accuklemmen is 20cm.

Geschikt voor 12V loodzuuraccu's
De Genius startboosters zijn geschikt voor 12V loodzuur startaccu's. Dat zijn bijvoorbeeld Natte accu's, MF, EFB, Ca/Ca, AGM en GEL accu's. De Genius startboosters zijn niet geschikt voor het starten van 12V lithium systemen.

Output
De output van de jumpstarter is als volgt:
Startcapaciteit: 12V / 2000A max
USB output: 5V - 2,1A (voor telefoons en tablets)
12V output: 12V - 3A (voor het aansluiten van 12V apparatuur)

Let op: 12V accu's kunnen niet geladen worden met de Genius GB70.

Laadstatus en laadtijd interne lithium-batterij
4 Led lampjes aan de voorzijde van de jumpstarter geven de laadstatus aan. Als de GB70 helemaal ontladen is dan duurt het ongeveer 3 uur voordat deze weer helemaal vol/ geladen is (bij een laadvermogen van 12V en 3A, bij lagere laadvermogens duurt het laden langer).

Doordat de Genius is uitgerust met een interne lithium accu is het een onderhoudsvrije startbooster. Dat wil zeker niet zeggen dat u de startbooster niet eens in de zoveel tijd moet laden. Het advies is daarom om te zorgen dat u uw startbooster altijd minimaal eens per 2 maanden volledig oplaadt.

Jumpstart / booster functie
De Genius GB70 is een uiterst krachtige powerbank en tevens startbooster. Met de startbooster functie kan deze zelfs zware dieselmotoren tot 4 liter groot starten. En als de GB70 volledig is opgeladen kan hij dat wel 3 tot 4 keer doen. Let op: een starthulp is altijd een 'hulp'. De starthulp/ booster helpt de aanwezige accu in het voertuig bij het starten. Als de accu echt totaal 100% leeg is dan kan zelfs met een startbooster het voertuig mogelijk niet gestart worden. In een dergelijke situatie is een zwaardere tot zeer zware starthulp vereist om het voertuig te starten of zal het mogelijk nodig zijn om de accu eerst kort te laden. Dit laden kan niet gedaan worden met de GB70.

2 LED lichten
Aan één zijde (aan de output zijde) van de GB70 zijn 2 krachtige witte LED lichten aanwezig die in 7 verschillende modi kunnen branden of knipperen. Ze kunnen gebruikt worden om in het donker bij te schijnen onder de motorkap of bij de accu. Ze kunnen ook gebruikt worden als SOS licht of noodsignaal verlichting. Deze LED verlichting kan ook gewoon gebruikt worden als krachtige zaklamp. Een krachtige zaklamp bij u hebben kan altijd van pas komen.

Bijgeleverde accessoires:
- Etui/ zakje waar de laadkabels in meegenomen kunnen worden
- Startkabels voor een jump start 20cm lang (om een auto, boot of motor te starten)
- Stekker voor de sigarettenaansteker en contrastekker om 12V apparatuur aan te sluiten
- USB laadkabel 100cm lang (geen netadapter)

IP65 beveiligde behuizing/ isolatieklasse
De Genius GB70 is IP65 beveiligd qua constructie van de behuizing. Dit betekent dat uw booster aanrakingsveilig is doordat de behuizing geheel dicht is. De behuizing is volledige beschermd tegen stof. Verder is de behuizing spatwaterdicht.

Beveiligingen van uw jumpstarter
De GB70 van Genius is beveiligd tegen verkeerd aansluiten van de accuklemmen (omgekeerde polariteit of ompoling), aansluiting van de accuklemmen verloopt vonkvrij en de booster is beveiligd tegen oververhitting. Verder zal de GB70 niet automatisch een voertuig starten als het voltage van de accu 2V of lager is. De boost-led gaat dan niet branden en u dient over te schakelen naar de handmatige startboost mode. Dit is een belangrijke ingebouwde veiligheid zodat niet een startboost gegeven wordt als de booster niet aangesloten is aan een accu of als u dat niet wilt.

Startbooster aansluiten op uw accu
Verbindt een startbooster altijd direct op de polen van een accu/ batterij en nooit via enige andere (dunnere) bekabeling in het voertuig. Dit is van groot belang om te voorkomen dat hoge startstromen de bekabeling in uw voertuig beschadigen. Sluit altijd eerst de rode plus-klem aan op uw accu en daarna de zwarte min-klem of het chassis van het voertuig (niet op een plek op of vlak bij de lak van uw voertuig). Het loskoppelen van de startbooster gebeurt in omgekeerde volgorde.

Starten van uw voertuig
Het starten van uw voertuig gebeurt als volgt: Sluit de accuklemmen aan op de hierboven beschreven manier. Zet zo veel mogelijk stroomverbruikers, zoals verlichting, radio of airconditioning uit. Druk vervolgens op de powerknop op uw booster. Alle leds gaan eenmalig knipperen en vervolgens brand de Boost-led. Als de Boost-led brand dan kunt u het voertuig starten.

Garantie
U heeft 1 jaar garantie op uw jumpstarter van Genius.

Gebruikershandleiding
Bij uw GB70 ontvangt u een gebruikershandleiding in het Engels, Frans en Spaans.

Of download hier alvast de handleiding en de productsheet van de GB70 Lithium Boost HD Jumpstarter.

Zie hieronder video's over het gebruik van de Noco Genius GB70

Gewicht: 2,5kg
Startvermogen: 1000A
Piekvermogen: 2000A
Voltage: 12V
Laadstroom: 5V 2,1A (USB) / 12V, 3A
Soorten accu's: Alle soorten loodzuur startaccu's (NAT, MF, EFB, Ca/Ca, AGM en GEL)
Afmetingen: 218x152x64mm
Netspanning: Laden via USB (kan via elke netadapter) of via 12V
Capaciteit interne accu: 56Wh, 15700 joules
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen