Tecmate Optimate 4 Quad Program

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Optimate 4 Quad Program is de ultieme alles-in-één acculader om thuis uw 12 V-accu te onderhouden. De verbeterde Optimate 4 initialiseert, diagnostiseert, herstelt, laadt, test en onderhoudt uw accu.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€74,95
Incl. btw

Tecmate Optimate 4 Quad Program

Optimate 4 Quad Program is de ultieme alles-in-één acculader om thuis uw 12 V-accu te onderhouden. De Optimate 4 Quad Program initialiseert, diagnostiseert, herstelt, laadt, test en biedt optimaal onderhoud aan uw accu. De OptiMate 4 Quad Program is het ultieme onderhoud voor 12V / 12.8V (lithium) accu in uw avontuur-, toer-, cruiser- of racemotorfiets, of ATV, Side-by-Side of waterscooters.

De Optimate 4 Quad Program is geschikt voor het laden van loodzuur accu's met een capaciteit van 4Ah tot ongeveer 60Ah en Lithium (12,8V LiFePO4) accu's van 2 tot en met 15Ah.

OptiMate Quad Program
Het OptiMate Quad Program houdt in dat u de lader op 4 standen kunt instellen. Selecteer programma 1 of 3 om de accu direct of via een 12V motorstekker of autostekker op te laden. Selecteer programma 2 of 4 om de accu op te laden via een BMW CAN-bus (via de optionele accessoire, de Optimate O19, zie hiervoor de gerelateerde producten onderaan deze producttekst) gestuurd 12V-stopcontact.

OptiMate 4 Quad Program zal uw accu automatisch laden en onderhouden tot ze wordt losgekoppeld. De OptiMate 4 Quad Program levert pulserend herstel op lage spanning voor een nog efficiënter herstel van slechte verwaarloosde gesulfateerde accu’s. Het voert een korte test uit bij connectie op de accu. De Optimate 4 heeft een stijlvolle weersbestendige behuizing met ingebouwde bevestigingsogen en een verbeterde energie efficiëntie. De OptiMate 4 Quad Program verlengt de levensduur van uw accu tot 400%.

Het OptiMate 4 Quad Program zorgt ervoor dat uw batterij startklaar blijft (ook na maandenlang ongebruikt en aangesloten aan de lader). 

Lengtes van de bijgeleverde kabels
De lengte van de kabels van het stopcontact naar de lader en van de lader naar de accu toe zijn beide 180cm. U bent hiermee flexibel in de plaatsing van het voertuig ten opzichte van het stopcontact.

Handige ophanghaak
Bij uw lader ontvangt u tevens een handige ophanghaak (zie hiervoor de tweede afbeelding) waarmee u de lader bijvoorbeeld gemakkelijk aan het stuur van uw motorfiets kunt ophangen tijdens het laden.

Laadproces
De Optimate 4 Quad Program heeft een 9 staps laadproces dat ervoor zorgt dat uw accu op de best mogelijk manier geladen en onderhouden wordt. De laatste foto toont het laadproces van de Optimate 4. 

Verschil met de Optimate 4 Dual program CAN-bus edition
Het verschil met de Optimate 4 Dual Program CAN-bus edition is dat bij de CAN-bus edition de motorstekker O9 wordt geleverd i.p.v. de O1 aansluiting met eyelets op de accupolen. 

Garantie
De Optimate 4 wordt geleverd met 3 jaar garantie.

De Optimate 4 bevat een 9 staps laadprogramma

 1. Start het laadproces onder laag voltage (0,5V)
 2. Pulse 'wake up'
 3. Test before charge
 4. Save (herstellen van gesulfateerde accu's)
 5. Pulse save 
 6. Gecontroleerd laden
 7. Optimaliseren van de accu
 8. Accutest na het laden
 9. Onderhoudsladen (Optimate 365 maintenance)
 

Meegeleverde accessoires (zie het filmpje voor de uitleg en bijgeleverde kabels bij deze lader):

 • Weerbestendige permanente kabel (Optimate accessoire O1) 
 • Krokodil-/ accuklemmen

 

Productinformatie video
Deze video toont het oude model Optimate 4. De werking van de acculader is nog steeds hetzelfde voor de nieuwe versie van de Optinate 4 Dual program.

Voltage: 12V
Accuvermogen: 4 tot ongeveer 60Ah
Soorten accu’s: Alle soorten 12V loodaccu’s (NAT, MF, Ca/Ca, AGM en GEL)
Maximale laadstroom: 1,25A
Afmetingen (L x B x H): 200 x 75 x 61mm
Gewicht: 0,9 kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen