Tecmate Optimate 4 - Dual program - CAN-bus edition

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Optimate 4 Dual program CAN-bus edition is de ultieme acculader om uw 12 V-accu goed te onderhouden. De Optimate 4 is uitgerust met een laadprogramma dat initialiseert, diagnostiseert, herstelt, laadt en test.

Lees meer

Bestel vandaag

en ontvang uw bestelling maandag! U kunt ook zelf een andere datum kiezen.
€72,95
Incl. btw

Tecmate Optimate 4 - Dual program - CAN-bus edition

De OptiMate 4 is de ultieme alles-in-één acculader om thuis uw 12 V-accu te onderhouden. De verbeterde Optimate 4 is nu uitgerust
met een DUAL PROGRAM dat initialiseert, diagnostiseert, herstelt, laadt, test en optimaal onderhoud automatisch uitvoert aan uw accu.

De Optimate 4 CAN-bus is geschikt voor het laden van accu's met een capaciteit van 2,5 Ah tot 75 Ah.

De Optimate 4 CAN-bus edition laadt de accu rechtstreeks of wisselt het programma om te laden via de 12V poort van je met CAN-bus uitgeruste motorfiets. Met automatische activatie ZONDER SLEUTEL.

BMW motorfietsen zijn vaak uitgerust met een CAN-bus. Dus als u een BMW motorfiets heeft dan kan deze lader extra geschikt zijn voor u. Bekijk het onderstaande filmpje voor meer uitleg en gebruik van de lader met uw motorfiets. 

OptiMate 4 DUAL PROGRAM zal je accu automatisch laden en onderhouden tot ze wordt losgekoppeld. OptiMate 4 DUAL PROGRAM omvat PULSEREND herstel op lage spanning voor een nog efficiënter herstel van slechte verwaarloosde gesulfateerde accu’s. Het bevat een gebruiksvriendelijke test bij connectie. De Optimate 4 heeft een stijlvolle weersbestendige behuizing met ingebouwde bevestigingsogen en een verbeterde energie efficiëntie. De OptiMate 4 DUAL PROGRAM verlengt de levensduur van uw accu tot 400%.

Het OptiMate 4 DUAL PROGRAM zorgt ervoor dat uw batterij startklaar blijft (ook na maandenlang ongebruikt en aangesloten aan de lader). De vernieuwde versie van de Optimate 4 is nu nog efficiënter en heeft een algemeen ingangsbereik van 100 V tot 240 V.

Verschil met de Optimate 4 Dual program
Het verschil met de Optimate 4 Dual Program is dat bij de CAN-bus edition de motorstekker O19 wordt geleverd i.p.v. de O1 aansluiting met eyelets op de accupolen. Met de motorstekker O19 kunt u de lader makkelijk aansluiten op de CAN-bus van uw motor.

De Optimate 4 CAN-bus edition wordt geleverd met 3 jaar garantie.

 

De Optimate 4 CAN-bus edition bevat een 8 staps laadprogramma:

  1. CAN-bus Pulse 'wake up'
  2. CAN-bus low volt check
  3. Test before charge
  4. Pulse save 
  5. Gecontroleerd laden
  6. CAN-bus Optimaliseren van de accu
  7. CAN-bus Accutest na het laden
  8. CAN-busOnderhoudsladen
 

Meegeleverde accessoires (zie het filmpje voor de uitleg en bijgeleverde kabels bij deze lader):

  • Optimate accessoire O9 - aansluiting via motorstekker op de CAN-bus van uw motor
  • Krokodil-/ accuklemmen

Tip: u kunt deze lader ook gemakkelijk ophangen met de optionele ophanghaak van Optimate (zie foto 5 en 6).

Accucapaciteit en laadvermogen
De range aan accu's waarvoor een acculader geschikt is hangt erg af van het gebruik van de accu.
Als u dagelijks een loodzuur-accu gebruikt en weer vol wilt laden dan doet u dat het beste met een lader die 10 tot 20% van de accucapaciteit levert aan laadvermogen (voorbeeld: een 100Ah accu laadt u dan het beste op met een lader die 10 tot 20A aan laadvermogen levert).
Als het vooral gaat om onderhouden van de accu (volhouden van de accu) dan kan hiervoor een kleinere lader gebruikt worden. 

Extra informatie bij uw acculader

Productinformatie video
De video toont de oudere versie van de Optimate 4. De Optimate 4 is verder vrijwel gelijk gebleven op een paar kleine veranderingen na. Zo is het vermogen van de lader iets vergroot naar 1A en het uiterlijk van de acculader is ook iets gewijzigd qua opdruk op het apparaat.Uitleg over het veranderen van programma van uw CAN-bus edition:

Voltage: 12V
Accuvermogen: 2,5 Ah tot 75 Ah
Soorten accu’s: Alle soorten 12V loodaccu’s (NAT, MF, Ca/Ca, AGM en GEL)
Maximale laadstroom: 1 A
Afmetingen (L x B x H): 200 x 75 x 61mm
Gewicht: 0,9kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen