Ratio Galvanische Isolator voor Ratio AC16 walstroomsysteem

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Galvanische Isolator voor binnen het Ratio AC16 walstroomsysteem; met aan beide zijden een snap-in connector voor aansluiting met de interne AC16 kabels.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€169,95
Incl. btw

Ratio Galvanische Isolator voor Ratio AC16 walstroomsysteem

Galvanische Isolator met aansluitingen voor de interne bekabeling binnen het AC16 walstroomsysteem van Ratio.

Wat doet een Galvanisch Isolator?
Een Galvanische Isolator tussen de walstroom aarde en (bijvoorbeeld) de boot heft spanningsverschillen tussen metalen op. Bij een boot die in de haven verbonden is met de 230V walstroom op de kade is via de randaardedraad de walstroom verbonden met de metalen delen van de boot zoals de romp en de motor. Dit is verplicht om hiermee te voldoen aan de huidige CE standaard (ENISO 13297). De aarde op de wal is zo verbonden met de scheepsmassa.

Bij een kortsluiting zal de wal aardlekschakelaar springen met het oog op de veiligheid aan boord. De aarde op de wal is nu verbonden met de scheepsmassa en hierdoor verbonden met het schip zelf, de brandstoftank, de motor, de schroef en vele andere metalen in en rondom het schip. De boot is zo dus verbonden met de walaarde en daarnaast ook met andere schepen in de haven. Het potentiaalverschil tussen de verschillende metalen delen van de boten leidt tot corrosie daarvan. De galvanische isolator (corrosie-stopper) is de oplossing om dit potentiaalverschil op te heffen en zo die corrosie tegen te gaan.

Snap-in kabels Ratio walstroomsysteem
Deze isolator heeft als vermeld aan de ene zijde een snap-in ingang voor de interne AC16 kabel en aan de andere zijde een snap-in uitgang voor de andere interne Ratio walstroomkabel als onderdeel van het 16A walstroomsysteem.

Wat is het Ratio AC16 walstroomsysteem?
Het Ratio Electric AC16 Power System biedt een compleet plug & play walstroomsysteem voor boten. Het systeem is flexibel en eenvoudig uit te breiden of aan te passen. Alle componenten gebruiken de snap-in verbindingen voor installatie zonder gereedschap.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags