Lithium startbooster/ jumpstarter

Een lithium startbooster is een startbooster met een interne lithium accu. Doordat de startbooster een interne accu van het type lithium heeft is de startbooster licht van gewicht en behoeft de startbooster zelf minder onderhoud.

Minder onderhoud
De lithium startbooster/ jumpstarter behoeft minder onderhoud (minder tussentijds laden) dan de conventionele startbooster met bijvoorbeeld een zware AGM accu erin. De lithium accu degenereert minder snel dan een conventionele accu en heeft ook een lagere zelfontlading. Hierdoor is minder onderhoud nodig en dat kan fijn zijn, zeker als u de booster niet dagelijks gebruikt.

Langer volledig startvermogen
Een nadeel van de booster met conventionele accu is dat deze booster achteruit gaat in startvermogen naarmate de eigen accu van de startbooster slechter wordt. Dit gebeurt gewoon en dat is verder ook niet tegen te houden. Goed onderhoud zorgt ervoor dat de booster langer meegaat, maar uiteindelijk zal de accu zijn startvermogen steeds verder verliezen.

De jumpstarter met een lithium accu erin blijft hetzelfde startvermogen geven omdat de techniek niet direct gebaseerd is op het vermogen van de accu. De kleinere lithium accu in de lithium startbooster laadt een slimme condensator op en die geeft gedurende 4 a 5 seconden een startboost af aan het voertuig. Door deze techniek kan de startbooster zijn volledige vermogen afgeven, ook na verloop van tijd als de accu in de booster zelf al slechter begint te worden. Deze techniek zorgt voor een langer blijvend krachtige startboost.

Ook bruikbaar als powerbank
De meeste lithium boosters zijn ook prima bruikbaar als powerbank. Hiermee heb je altijd ook laadcapaciteit bij u voor een laptop, een telefoon of een camera. De aansluiting van dit soort apparatuur is veelal via USB.

Lichtgewicht startboosters

De startboosters met interne lithium accu zijn licht van gewicht. Dat maakt dat u makkelijk de boosterpack meeneemt. Geen gesleep met loodzware accu's of boosters, een lithium startbooster weegt veelal slechts enkele kilo's en is klein van formaat.

24V lithium startbooster

Zoekt u een 24V lithium startbooster? Dat kan! Druppellader.com heeft 24V lithium startboosters. 24V lithium startboosters zijn wel wat minder in aanbod dan de conventionele 24V startboosters, maar ze bestaan wel. Een voorbeeld van een goede 24V startbooster is de Telwin Startzilla 3024 of de Telwin Drive Pro 12/24.

Tip voor 12V lithium jumpstarters: vooral de jumpstarters van Noco Genius zijn een aanrader. Deze jumpstarters zijn robuust van bouw en zijn daarmee hoogwaardige startbooster voor een scherpe prijs.


Lees meer
Filter uw producten


AQ-TRON Super Mini Booster
AQ-TRON Super Mini Booster
Met deze AQ-Tron Super Mini Booster heeft een mooie compacte universele jumpstarter met een startvermogen van 1200A waarmee u prima een auto, camper of soortgelijk voertuig kunt helpen starten.

€199,95

Informatie
Telwin Drive Pro 12
Telwin Drive Pro 12
Alle soorten 12V accu's en USB
 
Met de Telwin Drive Pro 12 kunt een auto, een motorfiets, een boot met een 4 cilinder motor, een kleine bestelbus en soortgelijke voertuigen helpen starten. Daarnaast kunt u telefoons, iPads, fototoestellen en laptops opladen.

€279,95

Informatie
SALE Noco Genius GB150 Jumpstarter 4000A
Noco Genius GB150 Jumpstarter 4000A
Jumpstarter/ Powerbank
 
De Noco Genius GB150 Boost Pro Jumpstarter 4000A is een compacte en zeer krachtige starthulp. U kunt alle auto's en zelfs kleine tot middelgrote vrachtauto's starten. De GB150 Boost Pro is een startbooster voor 12V systemen.

€329,95 €298,95

Informatie
Telwin Drive Pro 12/24
Telwin Drive Pro 12/24
Alle soorten 12V accu's en USB
 
Met de Telwin Drive Pro 12/24 kunt een auto, een motorfiets, een kleine bestelbus, maar zelfs ook lichte vrachtwagens met een 24V systeem en soortgelijke voertuigen helpen starten.

€379,95

Informatie
Telwin Booster Startzilla 2012
Telwin Booster Startzilla 2012
De Startzilla 2012 is een multifunctionele elektronische starter én tester. Met de onderhoudsvrije LiPo lithiumbatterijen start u in no time uw 12V voertuig. De booster is buitengewoon licht, compact en... krachtig, óók bij polaire temperaturen!

€399,00

Informatie
Telwin Booster Startzilla 3024
Telwin Booster Startzilla 3024
De Startzilla 3024 is een multifunctionele elektronische starter én tester. Met de onderhoudsvrije LiPo lithiumbatterijen start u in no time uw 12V/24V voertuig. De booster is buitengewoon licht, compact en krachtig, óók bij polaire temperaturen!

€499,00

Informatie
SALE Noco Genius GB500 Jumpstarter 20.000A
Noco Genius GB500 Jumpstarter 20.000A
Jumpstarter/ Powerbank 12V + 24V
 
De Noco Genius GB500 Boost Pro Jumpstarter 20.000A is een professionele en zeer krachtige starthulp. U kunt auto's en vrachtauto's probleemloos starten. De GB500 een lithium-ion startbooster voor 12V en 24V systemen.

€1.995,95 €1.895,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 2 van 2