TooLit accutester PBT 600 voor loodaccu's 12/24V | 30-200Ah | met LCD en printer

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Battery Tester PBT 600 is een accutester met dimbaar LCD en printer. Zeer secuur testresultaat. Voor 12V loodaccu's (vloeibaar, GEL, AGM, Start-Stop) van 30 tot 200Ah. Test startspanning en dynamo ook voor 24V. Zeer veelzijdig. Geleverd in opbergtas.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€284,95 €239,95

Incl. btw

TooLit accutester PBT 600 voor loodaccu's 12/24V | 30-200Ah | met LCD en printer

De Battery Tester PBT 600 heeft een geïntegreerde printer en is verder een zeer multifunctionele accutester. Eenvoudig in gebruik (professioneel en voor particulier gebruik) en uiterst secuur in de resultaten, met weergave op verlicht LCD met dimfunctie en met een meertalige interface.

Het is een accutester voor alle soorten loodaccu's (nat, GEL, AGM, Start-Stop) met een capaciteit van 30 tot 200Ah. Daarmee is deze tester van TooLit (/GYS) geschikt voor bijvoorbeeld auto, camper en bestelbus.

Deze TooLit test de laadstatus en de accuspanning (12V), de startspanning (12V en 24V) én test de dynamo: bij nullastspanning, laadspanning én de rimpelspanning (12V en 24V). Inclusief een speciale functie voor het testen van de interne weerstand van de accu. Kortom, dit is een accutester voor 12V batterijen, en tevens een tester van het laadsysteem van 12V en 24V accu’s (bij Start & Stop accu's alleen 12V).

Directe analyse
U krijgt van dit apparaat een directe analyse van de accuspanning (bij 6V tot 30V), het beschikbare startvermogen en de status / laadstatus van de accu.

Veilige tester | temperatuurcompensatie | schokbestendig | praktisch
Het resultaat van de meting(en) is direct zichtbaar. Het is een veilig, compact en snel apparaat, met digitale weergave, met bescherming tegen omgekeerde polariteit en met een (zuurbestendige) ABS behuizing. Deze accutester heeft een stand-by functie, is schokbestendig en biedt automatische compensatie van de buitentemperatuur. U kunt het apparaat meerdere keren achter elkaar gebruiken, bijvoorbeeld voor het meten van meerdere accu's, zonder daarbij tussenliggende tijd in acht te hoeven nemen. De kabels zijn los te koppelen en de tester bevindt zich in een mooi koffertje / tasje met handige opbergvakken voor de lader en toebehoren.

Voeding
Deze accutester werkt op een (meegeleverde) 9V Alcaline batterij. Ook voor bij een nieuwe batterij wordt in de handleiding duidelijk uitgelegd hoe de batterij te plaatsen in het daarvoor bestemde compartiment.

Printer functie & data export
Met de geïntegreerde printer kunt u de tijdens de test verzamelde gegevens (accu test en/of start test en/of laadsysteem test) printen, met datum en tijd. Bovendien kan het testrapport worden voorzien van een gepersonaliseerde naam. Vanzelfsprekend is een nieuw rolletje papier eenvoudig te plaatsen in het betreffende compartiment. Zie ook de Gerelateerde producten voor het papier dat in deze accutester past. U ontvangt bij deze tester alvast een extra rolletjes printpapier. Uiteraard zijn de testresultaten ook af te lezen zonder deze te printen. Ook de voorgaande laatste testresultaten zijn terug te lezen én te printen.

Werking van het apparaat
Neem om te beginnen de veiligheidsvoorschriften in acht (zie de gebruiksaanwijzing, meegeleverd én onderaan deze pagina). Zorg onder andere dat het contact van het voertuig uitstaat en dat alle stroomverbruikers (lichten, airco, radio, enzovoort) uitgeschakeld zijn. Sluit vervolgens de negatieve (zwarte) klem aan op de negatieve accupool, en de positieve (rode) klem op de positieve pool.

Diverse instellingen zijn aanpasbaar. Denk aan de tijd en datum en wijze van weergeven daarvan. Aan de taal, de weergave van de voltmeter, en de weergave en eenheid van de omgevingstemperatuur (Celsius of Fahrenheit).

Klantinformatie
Maar ook de toegangscode van een klant kan worden ge(de)activeerd en u kunt klantinformatie invoeren zoals bedrijfsnaam, referentienummer en telefoonnummer. Deze informatie komt dan ook te staan op de prints.

Accutest verloopt als volgt:
Kies onder meer de accunorm in: CA, BCI, CA, MCA, DIN, IEC, EN, SAE of GB en stel vervolgens de startstroom in (af te lezen op de accu zelf; in Ampères / A).

Testresultaten PBT 600

  • OK = accu operationeel
  • GOEDE STAAT / OPLADEN = accu in goede staat, maar zwakke laadtoestand > laad opnieuw op
  • ACCU VERVANGEN = de accu is bijna aan zijn eind, spoedig vervangen
  • CEL NIET OK, VERVANGEN = probleem geconstateerd in de accucellen (/kortsluiting), vervang de accu
  • LADEN / OPNIEUW TESTEN = accu is instabiel > opnieuw laden en opnieuw testen. Bij eenzelfde uitslag is de accu aan vervanging toe

Resultaten starttest
Is de startspanning lager dan 9.6V? Dan moet de accu worden vervangen. Geeft de tester een spanning aan van hoger dan 9.6V dan is de startspanning normaal.

Resultaten test dynamo
Na het testen van de rimpelspanning lanceert de tester automatisch de laadspanning.

  • Normale laadspanning = geen problemen, correcte werking dynamo
  • Zwakke laadspanning = controleer de riemen en kijk of de dynamo draait wanneer de motor loopt. Als de riemen glijden of slippen, of anderszins versleten zijn, vervang deze en voer de test opnieuw uit. Controleer de aansluiting tussen de dynamo en de accu. Is deze niet optimaal, reinig of vervang de kabel en voer de test opnieuw uit. Zijn de riemen én de verbinding in goede staat? Dan is het tijd voor een nieuwe dynamo
  • Hoge laadspanning = de accu is overladen. De levensduur van de accu zal korter zijn en er kunnen problemen ontstaan. Vervang de dynamo. De spanning ervan mag max. 14,7V zijn (+/-0.5V)
  • Geen enkele uitgangsspanning = controleer de verbindingskabel en de aandrijfriem van de dynamo en de motor
  • Hoge rimpelspanning = één of meerdere diodes in de dynamo werken niet en/of zijn beschadigd. Controleer vóór het eventueel vervangen van de dynamo eerst of deze wel goed is geplaatst en of de riemen correct werken. Zo ja, vervang dan de diode

Hoge precisie
Het apparaat geeft betrouwbare testresultaten, die niet vervormd worden door bijvoorbeeld oppervlaktelading, (losse) contactstoringen of energieverbruik zoals m.b.t. lampjes.

Bereik accutester
EN: 100 - 2000 CCA
DIN: 100 - 1400 CCA
SAE: 100 - 2000 CCA
JIS: Japanse accu's
IEC: 100 - 1400 CCA (internationale norm)
CA/MCA: 100 - 2000 CCA (scheepvaart accu)

Meegeleverd bij de lader:
Opbergtas met vakken voor accessoires én voor de handleiding
Kabels met accuklemmen
Duidelijke gebruiksaanwijzing, o.a. in het Nederlands
Een extra rollen printpapier
Batterij 9V

Afmetingen: 25 x 5 x 10 cm
Gewicht: 1,1 kg

TooLit geeft 2 jaar garantie op de Battery Tester PBT 600.

Handige extra informatie bij uw PBT 600

Soort tester: spanning, laadstatus, startspanning, dynamo, rimpelspanning, interne weerstand
Soort accu: NAT, GEL, AGM, PbCa, Start-Stop
Bereik: SAE: 100 - 2000 CCA
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags