TooLit accutester PBT 550 voor loodaccu's 12V | 30-200Ah | met LCD en printer

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Battery Tester PBT 550 is een professionele accutester met geïntegreerde printer. Zeer secuur testresultaat. Voor 12V loodaccu's (vloeibaar, GEL, AGM, Start-Stop) van 30 tot 200Ah. Veel testfuncties en geleverd in fraaie opbergtas met opbergvakken.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€249,95
Incl. btw

TooLit accutester PBT 550 voor loodaccu's 12V | 30-200Ah | met LCD en printer

De Battery Tester PBT 550 heeft een geïntegreerde printer en is verder een zeer multifunctionele accutester. Eenvoudig in gebruik (professioneel en voor particulier gebruik) en uiterst secuur in de resultaten, met weergave op verlicht LCD met een meertalige interface. Het is een accutester voor alle soorten 12V loodaccu's (nat, GEL, AGM, Start-Stop) met een capaciteit van 30 tot 200Ah. Daarmee is deze tester van TooLit (/GYS) geschikt voor bijvoorbeeld auto, camper en bestelbus.

Deze TooLit test de laadstatus en de accuspanning, de startspanning én de dynamo: bij nullastspanning, laadspanning én de rimpelspanning. Inclusief een speciale functie voor het testen van de interne weerstand van de accu. Kortom, dit is een accutester en tevens een tester van het laadsysteem van 12V batterijen.

Directe analyse
U krijgt van dit apparaat een directe analyse van de accuspanning (bij 6V tot 20V), het beschikbare startvermogen en de status / laadstatus van de accu.

Veilige tester | temperatuurcompensatie | praktisch
Het resultaat van de meting(en) is direct zichtbaar. Het is een veilig, compact en snel apparaat, met digitale weergave, met bescherming tegen omgekeerde polariteit en met een (zuurbestendige) ABS behuizing. Met automatische compensatie van de buitentemperatuur. U kunt het apparaat meerdere keren achter elkaar gebruiken, bijvoorbeeld voor het meten van meerdere accu's, zonder daarbij tussenliggende tijd in acht te hoeven nemen. De tester bevindt zich in een mooi koffertje / tasje met handige opbergvakken voor de lader en toebehoren.

'Automatische' voeding
Het apparaat heeft géén batterij, maar voedt zich met de accu van het voertuig.

Printer functie & data export
Met de thermische printer kunt u de tijdens de test verzamelde gegevens (accu test en/of start test en/of laadsysteem test) printen, met datum en tijd. Vanzelfsprekend is een nieuw rolletje papier eenvoudig te plaatsen in het betreffende compartiment. Zie ook de Gerelateerde producten voor het papier dat in deze accutester past. U ontvangt bij deze tester alvast twee extra rolletjes printpapier. Uiteraard zijn de testresultaten ook af te lezen zonder deze te printen. Bovendien is het mogelijk de testresultaten te exporteren; met behulp van de Data Line kunt u deze aansluiten op een computer.

Werking van het apparaat
Neem om te beginnen de veiligheidsvoorschriften in acht (zie de gebruiksaanwijzing, meegeleverd én onderaan deze pagina). Zorg onder andere dat het contact van het voertuig uitstaat en dat alle stroomverbruikers (lichten, airco, radio, enzovoort) uitgeschakeld zijn. Sluit vervolgens de negatieve (zwarte) klem aan op de negatieve accupool, en de positieve (rode) klem op de positieve pool. Stel vooraf ook de datum, tijd en gewenste taal in.

Accutest verloopt als volgt:
Kies onder meer de accunorm in: CA, BCI, CA, MCA, DIN, IEC, EN, SAE of GB en stel vervolgens de startstroom in (af te lezen op de accu zelf; in Ampères / A).

Testresultaten PBT 550

  • OK = accu operationeel
  • GOEDE STAAT / OPLADEN = accu in goede staat, maar zwakke laadtoestand > laad opnieuw op
  • ACCU VERVANGEN = de accu is bijna aan zijn eind, spoedig vervangen
  • CEL NIET OK, VERVANGEN = probleem geconstateerd in de accucellen (/kortsluiting), vervang de accu
  • LADEN / OPNIEUW TESTEN = accu is instabiel > opnieuw laden en opnieuw testen. Bij eenzelfde uitslag is de accu aan vervanging toe

Resultaten starttest
Is de startspanning lager dan 9.6V? Dan moet de accu worden vervangen. Geeft de tester een spanning aan van hoger dan 9.6V dan is de startspanning normaal.

Resultaten test dynamo
Na het testen van de rimpelspanning lanceert de tester automatisch de laadspanning.

  • Normale laadspanning = geen problemen, correcte werking dynamo
  • Zwakke laadspanning = controleer de riemen en kijk of de dynamo draait wanneer de motor loopt. Als de riemen glijden of slippen, of anderszins versleten zijn, vervang deze en voer de test opnieuw uit. Controleer de aansluiting tussen de dynamo en de accu. Is deze niet optimaal, reinig of vervang de kabel en voer de test opnieuw uit. Zijn de riemen én de verbinding in goede staat? Dan is het tijd voor een nieuwe dynamo
  • Hoge laadspanning = de accu is overladen. De levensduur van de accu zal korter zijn en er kunnen problemen ontstaan. Vervang de dynamo. De spanning ervan mag max. 14,7V zijn (+/-0.5V)
  • Geen enkele uitgangsspanning = controleer de verbindingskabel en de aandrijfriem van de dynamo en de motor
  • Hoge rimpelspanning = één of meerdere diodes in de dynamo werken niet en/of zijn beschadigd. Controleer vóór het eventueel vervangen van de dynamo eerst of deze wel goed is geplaatst en of de riemen correct werken. Zo ja, vervang dan de diode

Hoge precisie
Het apparaat geeft betrouwbare testresultaten, die niet vervormd worden door bijvoorbeeld oppervlaktelading, (losse) contactstoringen of energieverbruik zoals m.b.t. lampjes.

Bereik accutester
EN: 100 - 2000 CCA
DIN: 100 - 1400 CCA
SAE: 100 - 2000 CCA
JIS: Japanse accu's
IEC: 100 - 1400 CCA (internationale norm)
CA/MCA: 100 - 2000 CCA (scheepvaart accu)

Meegeleverd bij de lader:
Opbergtas met vakken voor accessoires én voor de handleiding
Kabels met accuklemmen
Duidelijke gebruiksaanwijzing, o.a. in het Nederlands
Twee extra rollen printpapier

Afmetingen: 18 x 3 x 8 cm
Gewicht: 0,55 kg

TooLit geeft 2 jaar garantie op de Battery Tester PBT 550.

Handige extra informatie bij uw PBT 550

Soort tester: spanning, laadstatus, startspanning, dynamo, rimpelspanning, interne weerstand
Soort accu: NAT, GEL, AGM, PbCa, Start-Stop
Bereik: SAE: 100 - 2000 CCA
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags