TS DC Power Relay (12V) Bi-stable

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Met dit hoogwaardige 12V DC relais kunt u 12V gelijkstroom schakelen tot 250A met een laag voltage stuurstroom. Toepassingen zijn: Automotive, Marine, Robotica en Solar. Het relais kan in beide standen blijven staan als het relais niet is bekrachtigd.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€312,95
Incl. btw

TS DC Power Relay (12V) Bi-stable

Met dit hoogwaardige 12V DC relais kunt u 12V gelijkstroom schakelen tot 250A met een laag voltage stuurstroom. Toepassingen zijn: Automotive, Marine, Robotica en Solar. Het relais kan in beide standen blijven staan als het relais niet is bekrachtigd. Dit relais is bedoeld voor gebruik in 12V systemen.

Dit bi-stabiel relais is een hoogwaardig hoogvermogen relais. De stuurspanning is 12 VDC voor dit relais. Het relais heeft twee standen waarvan het anker in beide standen kan blijven staan als het relais niet is bekrachtigd. De door het anker bediende contacten blijven hierdoor staan in de stand waarin ze het laatst zijn geschakeld.

Zeer lage spanning nodig voor schakelen
Een interne spanningspuls is al voldoende om het relais om te schakelen. Hierdoor vergt het nauwelijks elektrische energie om de stroomkring te sluiten of te verbreken. Een bi-stabiel relais heeft wel altijd een spanning nodig op de ingang om te kunnen schakelen.

Bi-stabiel relais
De voordelen van een bi-stabiel relais ten opzichte van een monostabiel relais zijn dat het bi-stabiele relais (of bi-stable relay in het Engels) een lagere houdstroom (nullast verbruik) heeft, een hogere betrouwbaarheid heeft (door een verhoogde contactdruk op de beide schakelstanden) en onafhankelijk is van spanningsuitval (het relais blijft staan in de laatstgekozen stand van het relais).

In- en uitschakelen van het relais
Het relais wordt ingeschakeld als de spanning op contact A hoger is dan 4V en uitgeschakeld als de spanning lager is dan 3V.

Kenmerken
• (Hoog vermogen) schakeling
• Automatisch of afstandbedienbaar
• Microprocessor besturing
• Geschikt voor grote stroomsterkten
• Zeer laag stand-by stroomverbruik
• Extreem lage contactweerstand
• Eenvoudig te installeren
• LED indicator
• Ingegoten in kunsthars

Details
Schakelstroom: Maximaal 250A
Schakelvoltage: 12V
Afmetingen: 110 x 95 x 44 mm
Gewicht: 0,67 kg
Beveiligingsklasse: IP65

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags