Victron AGM 12V/165Ah Deep Cycle Accu/ Batterij - M8 insert

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Deze Victron 12V/165Ah AGM accu met M8 inserts is een gesloten accu met een capaciteit van 165Ah. Deze accu is geschikt voor zowel langzame ontlading als voor het kortstondig leveren van hoge stromen, voor omvormers, boegschroeven en lieren bijvoorbeeld.

Lees meer

Bestel vandaag

en ontvang uw bestelling maandag! U kunt ook zelf een andere datum kiezen.

€499,95 €449,95

Incl. btw

Victron AGM 12V/165Ah Deep Cycle Accu/ Batterij - M8 insert

Deze Victron 12V/165Ah AGM accu/ batterij met M8 inserts is een gesloten accu met een capaciteit van 165Ah. Dit is een zogenaamde semi tractie accu en daarmee geschikt voor zowel langzame ontlading als voor het kortstondig leveren van hoge stromen, voor omvormers, boegschroeven en lieren bijvoorbeeld.

Koperen aansluitingen M8 insert
Deze Victron 12V/165Ah AGM accu/ batterij is voorzien van M8 inserts. Met M8 bouten (aanwezig bij de accu in de polen) kunt u een aansluiting maken op de accupolen. Met M8 eyelets/ ringogen kunt u dus direct een goede verbinding maken op de accupolen. U kunt ook grote accupolen (t.b.v. accuklemmen) monteren op deze accu met deze optionele accupolen met M8 bouten

Algemeen: Over de AGM accu
AGM staat voor Absorbed Glass Mat. Een AGM-accu wordt ook wel multi-purpose of dual-purpose accu genoemd, en is geschikt voor zowel langzame ontlading als het kortstondig leveren van hoge stromen. De toepassingen zijn zeer breed zoals omvormers, boegschroeven, lieren en meer.

De techniek en opbouw van de AGM accu
In AGM-accu’s is de elektrolyt geabsorbeerd in een glasvezel mat die geklemd is tussen de platen. In een AGM-accu verplaatsen de ladingdragers, waterstofionen (H2) en sulfaationen (SO4) zich gemakkelijker tussen de platen dan in een gel-accu.

VRLA technologie
De Victron AGM accu’s zijn uitgerust met VRLA technologie. VRLA staat voor Valve Regulated Lead Acid. Dit houdt in dat de accu’s gesloten zijn en alleen als gevolg van verkeerd laden en/of kapotte cellen zal er gas via een veiligheidsventiel ontsnappen. VRLA accu’s zijn onderhoudsvrije accu’s. Dat betekent overigens niet dat ze niet onderhouden moeten worden met een druppellader/ acculader.

Lage zelfontlading
Victron VRLA accu’s hebben een zeer lage zelfontlading. Ze kunnen daardoor probleemloos langere periodes zonder laden of onderhoud (niet onbeperkt lang uiteraard, maar wel langer dan vergelijkbare gel of natte accu’s). De Victron AGM accu’s maken gebruik van loodcalcium roosters en zijn opgebouwd uit zeer zuivere materialen. Hierdoor ontstaat een zelfontlading van minder dan 2% per maand bij een temperatuur van 20°C. Let op: Deze ontlaadsnelheid verdubbeld bij iedere temperatuur verhoging van 10°C. Victron VRLA accu’s kunnen zodoende tot een jaar lang (Belangrijk! Dit kan dus alleen als dit bij een relatief lage temperatuur gebeurt.) bewaard worden zonder dat zij opnieuw geladen hoeven te worden.

Uitzonderlijk ontlaadherstel
Zelfs na diepe en langdurige ontladingen herstellen de Victron VRLA accu’s zich zeer goed. Herhaaldelijk diep en langdurig ontladen heeft zeker wel een negatieve invloed op de levensduur van de accu zoals dit voor alle loodzwavelzuuraccu’s geldt.

Geadviseerde laadstroom
De laadstroom van een VRLA-accu mag niet hoger zijn dan 0,2C (dat is 20A voor een 100 Ah accu). Als de accu met een hogere laadstroom geladen wordt dan zal de temperatuur van de accu met meer dan 10°C toenemen. Temperatuur compensatie is dan noodzakelijk voor het behoud van de accu. Zonder temperatuurcompensatie kunt u dus laden met maximaal 20% van de capaciteit van de accu gerekend in Ah. De capaciteit van de accu staat altijd vermeld op de accu.

Tip: Lees ook de productsheet met extra informatie over de Victron AGM accu’s. Het geeft u meer inzicht in de kwaliteit van de aangeboden accu en over hoe u het beste om kunt gaan met uw accu.

Handige extra informatie bij uw Victron Accu:

Specificaties
Technologie: Vlakke plaat AGM met VRLA-technologie
Nominale accucapaciteit: 165Ah
Accuspanning: 12V
Aansluiting: M8 inserts
Afmetingen (LxBxH): 485 x 172 x 240 mm
Gewicht: 47 kg
CCA< @0°F: 1200A
RES CAP @80°F: 320

Uw Victron accu goed opladen?
U kunt uw Victron AGM accu prima opladen met een Victron acculader. Laders van CTEK, Optimate of Mastervolt zijn ook prima om te kiezen bij uw kwalitatief hoogwaardige accu.

Garantie
De accu's voldoen aan zowel de Europese CE- als ook de Amerikaanse UL-specificaties in brandbestendige ABS-behuizingen. Alle Victron AGM accu’s worden geleverd met wereldwijde 2 jaar garantie van Victron Energy.

Levertijd van deze accu
Let op: de levertijd van deze accu is 2 werkdagen. Leveringen in combinatie met deze accu zullen ook 2 werkdagen doorlooptijd bedragen. De reden hiervoor is dat deze accu met speciaal transport vervoerd moet worden en dat kost een dag langer.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags