Victron Battery Balancer

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron Battery Balancer brengt de laadstatus van twee in serie geschakelde 12V-accu's of van meerdere parallelle reeksen met in serie geschakelde accu's in evenwicht.

Lees meer

Bestel vandaag

en ontvang uw bestelling maandag! U kunt ook zelf een andere datum kiezen.

€66,95 €48,95

Incl. btw

Victron Battery Balancer

De Victron Battery Balancer brengt de laadstatus van twee in serie geschakelde 12V-accu's of van meerdere parallelle reeksen met in serie geschakelde accu's in evenwicht. De Battery Balancer zorgt dus voor een langere levensduur van uw accu's.

Het probleem bij serieschakelingen van accu’s
De levensduur van een accubank kan aanzienlijk worden verkort als de laadstatus van de afzonderlijke accu's niet in evenwicht is (vrijwel gelijk is en blijft).
Eén accu, met een hogere interne lekstroom in een 24V- of 48V-accubank of van meerdere in serie of parallel geschakelde accu's, kan ervoor zorgen dat die accu en de parallel geschakelde accu's niet volledig worden opgeladen. En dat kan erin resulteren dat de in serie geschakelde accu's worden overladen en dat is slecht voor alle accu’s in de accubank.

Ook bij het bijplaatsen van nieuwe cellen of accu's in een accubank moeten de accu’s allemaal dezelfde beginlaadtoestand krijgen. Kleine verschillen worden vereffend tijdens het absorptie- of egalisatieladen, maar grote verschillen leiden tot schade. Dit is het gevolg van overmatige gasvorming (veroorzaakt door overlading) van de accu's met een hogere beginlaadstatus en sulfatering van de accu's met een lagere beginlaadstatus.

De oplossing: breng de laadstatus van de accu's in evenwicht
De Victron Battery Balancer brengt de laadstatus van twee in serie geschakelde 12V-accu's of van meerdere parallelle reeksen met in serie geschakelde accu's in evenwicht.
Als de laadspanning van een 24V-accusysteem naar meer dan 27,3V stijgt, wordt de Battery Balancer ingeschakeld en vergelijkt deze de spanning van de twee in serie geschakelde accu's. De Battery Balancer verbruikt een stroom van tot 0,7A van de accu (of van parallel
geschakelde accu's) met de hoogste spanning. Het hierdoor ontstane laadstroomverschil zorgt ervoor dat alle accu's naar dezelfde laadstatus overgaan.

Meerdere Battery Balancers parallel
Indien nodig kunnen meerdere Battery Balancers parallel geschakeld worden. Op die manier kan een 48V-accubank met drie Battery Balancers in evenwicht worden gebracht. Zie de afbeeldingen voor enkele voorbeelden.

LED-aanduidingen op de Battery Balancer
Duidelijke LEDs geven de status van het systeem weer.
Groen: aan (accuspanning > 27,3V)
Oranje: onderste deel accu actief (afwijking > 0,1V)
Oranje: bovenste deel accu actief (afwijking> 0,1V)
Rood: alarm (afwijking > 0,2V). Blijft aan tot de afwijking is gedaald tot minder dan 0,14V of tot de systeemspanning onder 26,6V daalt.

Alarmrelais
Het alarmrelais staat normaal open. Het alarmrelais sluit als de rode LED gaat branden en gaat open als de rode LED uit gaat.

Het alarm is te resetten via de reset aansluitingen op de Battery Balancer. Lees meer hierover in de handleiding.

Meer inzicht in middelpuntspanning
Wilt u nog meer inzicht in en controle over de middelpuntspanning van uw accubank? Dat kan met de optionele Victron BMV-702 accumonitor. De BMV-702 meet de middelpuntspanning van een reeks cellen of accu's. Het geeft de afwijking van de ideale waarde in volt of procenten weer. De Victron BMV-712 Smart is een luxere variant (met Bluetooth) van de BMV-702.

Montage
Montage kan gemakkelijk op een schutboard of wand via de 4 schroefgaten (schroeven niet meegeleverd) op de 4 hoekpunten van de Battery Balancer.

Details
Ingangsspanningsbereik: Tot 18V per accu, 36V in totaal
Inschakelniveau: 27,3V +/- 1%
Uitschakelniveau: 26,6V +/- 1%
Middelpuntafwijking om balancering te starten: 50mV
Maximale balanceringsstroom: 0,7A (als afwijking > 100mV)
Overtemperatuurbescherming: ja
Bedrijfstemperatuur: -30 tot +50°C
Aansluitklemmen bedrading: schroefklemmen 6mm2 / AWG10
Beschermingsklasse: IP22
Gewicht: 0,4kg
Afmetingen (h x b x d): 100 x 113 x 47 mm

De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringenzekeringhoudersperskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.

Handige extra informatie bij uw Battery Balancer:

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags