Victron BlueSolar MPPT 150/45 Solar Laadregelaar

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron BlueSolar MPPT 150/45 Solar Laadregelaar is een snelle laadregelaar die u op uw 12V, 24V, 36V of 48V systeem kunt aansluiten. De BlueSolar MPPT 150/45 levert een efficiënte en hoge opbrengst.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€254,95 €194,95

Incl. btw

Victron BlueSolar MPPT 150/45 Solar Laadregelaar

De Victron BlueSolar MPPT 150/45 Solar Laadregelaar is een snelle laadregelaar die u op uw 12V, 24V, 36V of 48V systeem kunt aansluiten. De BlueSolar MPPT 150/45 past zich automatisch aan aan de systeemspanning (voor 36V systemen dient dit vooraf ingesteld te worden via pc of bijvoorbeeld de Color Control Panel). De BlueSolar MPPT 150/45 levert een efficiënte en hoge opbrengst.

Standaard aansluitingen bekabeld
Deze MPPT laadregelaar van Victron is uitgerust met 1 standaard aansluiting voor 1 zonnepaneel of set aan zonnepanelen. U kunt hierop 1 zonnepaneel of set van zonnepanelen aansluiten van maximaal 150V open klemspanning. U kunt hierbij bij voorkeur gebruik maken van hoogwaardige kwaliteit koperen bekabeling. Onderaan deze productbeschrijving kunt u doorklikken naar onze accukabels en specifieke solar kabels.

Geschikt voor
Deze laadregelaar is geschikt voor alle soorten 12V, 24V, 36V of 48V accu's (dus alle soorten loodzuur en tevens lithium). De BlueSolar MPPT 150/45 past zich automatisch aan aan de systeemspanning (voor 36V systemen dient dit vooraf ingesteld te worden via pc of bijvoorbeeld de Color Control Panel).

VE.direct uitgang
Met de VE.direct uitgang heeft u de mogelijkheid de laadregelaar aan te sluiten aan de volgende opties:
- Bluetooth Smart ('VE.Direct Bluetooth Smart dongle' vereist): verbinding met een
smartphone of tablet met iOS of Android is daarmee mogelijk.
- Gebruik de VE.Direct naar USB-kabel (ASS030530010) om verbinding te maken met een
pc, een smartphone met Android en USB On-The-Go support (extra USB OTG-kabel
vereist).
- Gebruik een VE.Direct naar VE.Direct-kabel om verbinding te maken met een MPPT
Control of een Victron Color Control-paneel.

Bluetooth
U kunt met de optionele Victron VE.direct Smart Dongle via Bluetooth met uw telefoon de laadregelaar instellen en beheren. U kunt dat dan doen via de gratis VictronConnect-app voor zowel Android- als iOS-apparaten.

Instelbare laadprogramma's
De BlueSolar kunt u inregelen met bijvoorbeeld uw smartphone (benodigd is hiervoor de VE.Direct Smart Dongle). U kunt gericht op het type accu een passend laadprogramma selecteren waardoor het beste onderhoud van uw accu bewerkstelligd wordt. Dit zorgt voor een langere levensduur van uw accu. 

Uitleg vermogen en aansluiting zonnepanelen
Het eerste getal in de productnaam staat voor de maximale spanning die op de PV ingang van deze regelaar kan worden aangesloten. U telt hierbij de open klemspanningen (ongeveer 23V voor een 12V zonnepaneel) bij elkaar op en dat getal dient onder het eerste getal te liggen. Voorbeeld: staat er 75 dan staat dat voor maximaal 75V. Heeft u 3 zonnepanelen met een open klemspanning van 23V dan is dat samen 69V en dan past dat dus prima op de laadregelaar met aanduiding 75.

Het tweede getal in de productbenaming geeft het maximale laadvermogen in A van de laadregelaar aan bij 12,24,36 of 48V afhankelijk van het type laadregelaar.

Aansluiten op 12V of 24V?
Wilt u de laadregelaar aansluiten op een 12V accu? In dat geval heeft u minimaal een 12V zonnepaneel nodig (36 cellen in serie). Wilt u de laadregelaar aansluiten op een 24V accu? In dat geval heeft u ofwel een 24V zonnepaneel nodig (72 cellen in serie) of 2 12V zonnepanelen in serie geschakeld (de plus van het ene paneel op de min van het volgende paneel). Het ingaande voltage moet altijd hoger zijn dan het benodigde voltage om de accu te laden. Opmerking: U kunt verder prima 2 of 3 12V zonnepanelen in serie schakelen (totaal ongeveer 69V) voor het laden en onderhouden van een 12V accu.

Zonnepanelen in serie of parallel schakelen?
Moet u uw zonnepanelen in serie of parallel schakelen? Dat is een veelgestelde vraag. De voorkeur geniet altijd "in serie schakelen" (dus de plus van het ene paneel op de min van het volgende paneel). Dit zorgt voor een hoger totaal voltage wat de doorvoer van stroom vergemakkelijkt en het rendementsverlies daarmee beperkt. Alleen in situaties van mogelijk schaduw (op het dek van een zeilboot met een zeil of giek boven de zonnepanelen) of verschillende posities of hellingshoeken van de afzonderlijke zonnepanelen schakelt u de zonnepanelen parallel. Het voltage blijft daarmee dus lager en de hoeveelheid stroom hoger. Het totaal aan vermogen (in Wp) blijft in beide gevallen gelijk overigens.

BatteryLife
De BlueSolar MPPT is uitgerust met het zogenaamde BatteryLife systeem. Dat is een intelligent accubeheer systeem die ervoor zorgt dat de accu zo goed en volledig mogelijk geladen wordt. Als een zonne-laadcontroller de accu niet in één dag weer volledig kan opladen, is het resultaat vaak dat de accu voortdurend schommelt tussen ‘gedeeltelijk opgeladen’ en ‘volledig ontladen’. Door deze toestand raakt een loodzuur accu binnen enkele weken of maanden onherstelbaar beschadigd. Het BatteryLife-algoritme bewaakt de laadstatus van de accu en verhoogt, indien nodig, het belasting-ontkoppelingsniveau totdat de accu tot bijna de volledige 100% opgeladen is. Het beoogt resultaat moet zijn dat de accu ongeveer één keer per week tot (bijna) de volledige 100% wordt opgeladen. Dit verlengt de levensduur van de accu aanzienlijk.

Handige extra informatie bij uw BlueSolar


De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringen, zekeringhouders, perskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.

Nieuw model
Voorheen was de benaming van de laadregelaar de Victron BlueSolar MPPT 150/45 - Tr. Het is nu dezelfde laadregelaar gebleven, maar de benaming Tr is vervallen. Het oude productnummer was SCC010045200 en de oude EAN code was 8719076025436.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags