Victron Cyrix-i combiner relais 24/48V-400A

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Cyrix-i Battery Combiner 24/48V-400A of accuscheider is een microprocessor gestuurd relais. De aangesloten accu's worden automatisch parallel geschakeld als één van de accu's (meestal de startaccu) een vooraf ingestelde spanning heeft bereikt.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€279,95 €249,95

Incl. btw

Victron Cyrix-i combiner relais 24/48V-400A

De Cyrix-i Battery Combiner 24V/48V - 400A of accuscheider is een microprocessor gestuurd intelligent relais. De aangesloten accu's worden automatisch parallel geschakeld als één van de accu's (meestal de startaccu) een vooraf ingestelde spanning heeft bereikt.

De accessoire-accu/ service-accu en eventueel ook een boegschroefaccu en andere accu's worden allemaal aan de startaccu gekoppeld via een Cyrix-accuscheider. De dynamo wordt meestal rechtstreeks op de startaccu aangesloten. Als de Cyrix-accuscheider vaststelt dat de startaccu de koppelspanning (dan draait de motor) heeft bereikt (26V tot 27,6V voor 24V systemen of 52V tot 55,2V voor 48V systemen) dan zorgt de Cyrix ervoor dat alle accu's parallel geschakeld en daarmee geladen worden. Andersom, als de Cyrix-accuscheider detecteert dat de ontkoppelspanning (motor draait niet) is bereikt (22V tot 25,6V voor 24V systemen of 44V tot 51,2V voor 48V systemen) dan worden de accu's weer ontkoppelt.

4 instelbare schakelprofielen
De Cyrix-i kan ingesteld worden op 4 standaard profielen van verschillende schakelmomenten en tijdsduren dat het relais gesloten blijft. Hanteer de gebruiksaanwijzing om deze profielen in te stellen.

Let op
De Cyrix-i Battery Combiner is niet geschikt voor Euro 5 en 6 motoren met een intelligente dynamo.

Maximaal 400A
De Victron Cyrix-i relais 24/48V-400A kan een maximale stroom van 400A schakelen.

LED-statusindicatie
De Victron Cyrix-i relais 24/48V-400A heeft aan de voorzijde van het apparaat een LED die de status van het relais aangeeft. Deze LED werkt als volgt.
LED brandt rood: relais open 
LED brandt rood/groen: timer actief 
LED brandt groen: relais gesloten

12V en 24V
De Cyrix-i 12/24 detecteert automatisch de systeemspanning en werkt prima met 12V en 24V systemen.

Geen spanningsverlies
De Cyrix-accuscheider is een uitstekend alternatief voor diodelaadstroomverdelers. Het grote voordeel van de Cyrix is dat het spanningsverlies praktisch nihil is. Hierdoor hoeft de uitgangsspanning van dynamo's of acculaders niet verhoogt te worden.

Voorrang voor de startaccu
U schakelt meestal de dynamo rechtstreeks op de startaccu aan. De accessoire-accu en eventueel ook andere accu's worden allemaal aan de startaccu gekoppeld met een Cyrix-accuscheider. Als de Cyrix vaststelt dat de startaccu de koppelspanning (26V tot 27,6V voor 24V systemen of 52V tot 55,2V voor 48V systemen) heeft bereikt zal de Cyrix alle accu's parallel schakelen zodat deze allemaal geladen worden. Dit gebeurt na het starten als de motor loopt. Als de koppelspanning weer onder een bepaald niveau komt (22V tot 25,6V voor 24V systemen of 44V tot 51,2V voor 48V systemen), dus als de motor niet meer draait, dan schakelt het relais weer uit.

Start Assist
Start Assist houdt in: parallelle schakeling in geval van nood.
De Victron Cyrix-i kan ook worden ingeschakeld door middel van een drukknop of schakelaar (de Cyrix blijft dan gedurende 30s actief) om accu’s handmatig parallel te schakelen. Dit komt van pas in geval van nood als de startaccu leeg of kapot is. U gebruikt dan via het relais het vermogen van de accessoire-accu waardoor u alsnog kunt starten.

Bidirectionele spanningsmeting en voeding uit beide accu's
De Cyrix-i meet de spanning van beide aangesloten accu's of accubanken. Hierdoor schakelt de Cyrix de accu's ook parallel als bijvoorbeeld de accessoire-accu wordt opgeladen door een acculader. De startaccu zal dan dus ook geladen worden.

Details
Afmetingen: 78 x 102 x 110 mm
Gewicht: 0,9 kg
Draadeinden: 15 mm (M8)
Maximale stroom: 400A
Voltage: 24V en 48V systemen

Handige extra informatie bij uw Cyrix-i relais


De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringenzekeringhoudersperskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags