Victron Galvanische Diode Isolator VDI-64

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron Galvanische Isolator VDI-64 zorgt ervoor dat spanningsverschillen tussen metalen worden opgeheven doordat hiermee een galvanische isolator tussen de walstroom aarde en het schip geplaatst. Dit wordt ook wel corrosiestopper genoemd.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€349,95 €299,95

Incl. btw

Victron Galvanische Diode Isolator VDI-64

De Victron Galvanische Isolator VDI-64 zorgt ervoor dat spanningsverschillen tussen metalen worden opgeheven doordat hiermee een galvanische isolator tussen de walstroom aarde en het schip geplaatst. Dit wordt ook wel corrosiestopper genoemd.

Galvanische Isolatoren - een uitleg
Als een boot in de haven ligt is deze meestal verbonden met de 230V walstroom op de kade. Via de randaardedraad is de walstroom verbonden met de metalen delen van de boot zoals de romp en de motor. Dit is verplicht om hiermee te voldoen aan de huidige CE standaard (ENISO 13297). De aarde op de wal is zo verbonden met de scheepsmassa. Bij eventuele kortsluiting zal de wal aardlekschakelaar springen en daarmee te veiligheid aan boord garanderen. De aarde op de wal is nu verbonden met de scheepsmassa en hierdoor verbonden met het schip zelf, de brandstoftank, de motor, de schroef en vele andere metalen in en rondom het schip. De boot is zo dus verbonden met de walaarde en daarnaast ook met andere schepen in de haven. Het potentiaalverschil tussen de verschillende metalen delen van de boten leidt tot corrosie daarvan. De galvanische isolator (corrosie-stopper) is de oplossing om dit potentiaalverschil op te heffen en zo die corrosie tegen te gaan.

Voordeel van de galvanische isolator
Voordelen van de galvanische isolator zijn het beperkte formaat en daarmee ook het gewicht en de aanschafprijs.

Nadeel van de galvanische isolator
Een nadeel van de galvanische isolator is dat er een goede walaarde aansluiting aanwezig moet zijn. Verder is het zo dat dat niet alleen door de aardeverbinding een elektrlytische corrosie kan onstaan maar ook door de Nul leiding. De galvanische isolator lost dus nooit helemaal het probleem op. Een alternatief voor de galvanische isolator is de scheidingstransformator (zie ook de gerelateerde producten onderaan deze pagina). Een scheidingstransformator heeft echter een beduidend hogere aanschafprijs.

Installatie
Hanteer bij de installatie van de galvanische isolator de gebruiksaanwijzing die meegeleverd wordt met het product. De galvanische isolator dient in de groen/gele aardraad verbinding gemonteerd te worden, vóór de aardverbinding naar het schip. Zie foto 2 voor een schematisch overzicht van de plaatsing van de galvanische isolator.

Volledig waterdicht
De Victron Galvanische Isolator is volledig waterdicht doordat deze in epoxyhars is gegoten.

Handige extra informatie bij uw Victron Galvanische Isolator VDI-64

Details
Afmetingen: 63 x 164 x 335 mm
Gewicht: 3,2 kg
Maximale netaansluiting: tot 64 A
Piekstroom: 6000 A / 20 ms 
Aansluitingen: 2 bouten M6 
Behuizing: Geanodiseerd aluminium 
Beschermklasse: IP67

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags