Victron Lithium Accu SuperPack 12,8V/20Ah - LiFePO4

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron Lithium Accu SuperPack 12,8V/20Ah LiFePO4 accu is gebaseerd op Lithium-ijzerfosfaat (LiFePO4 of LFP) technologie. Deze Victron Lithium SuperPack batterij heeft een geïntegreerd BMS en veiligheidsschakelaar.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€280,95 €189,95

Incl. btw

Victron Lithium Accu SuperPack 12,8V/20Ah - LiFePO4

De Victron Lithium Accu SuperPack 12,8V/20Ah LiFePO4 accu is gebaseerd op Lithium-ijzerfosfaat (LiFePO4 of LFP) technologie. Deze Victron Lithium SuperPack batterij heeft een geïntegreerd BMS en veiligheidsschakelaar. De accu’s kunnen parellel gekoppeld worden. Het schakelen in serie is niet toegestaan.

De Victron SuperPack LFP-accu's beschikken over een geïntegreerd BMS en veiligheidsschakelaar. Deze SuperPack accu is daarom heel gemakkelijk te installeren. U heeft geen extra onderdelen nodig ter beveiliging van de accu. De interne veiligheidsschakelaar zal de accu afsluiten in het geval van ontlading, overspanning of hoge temperaturen. 

Parallel mogelijk, in serie niet!
Let op! Deze SuperPack accu’s kunnen parellel gekoppeld worden om een hogere capaciteit te krijgen. Het schakelen in serie t.b.v. een hoger voltage is niet toegestaan.

Robuust
De Victron SuperPack LFP-accu is een robuuste accu qua lithium techniek, maar zeker ook qua behuizing en afwerking van de accu.

Efficiënt
De energie-efficiëntie van een LFP-accu is veel hoger dan bij een loodzuur-accu. Zeker bij autonome toepassingen met zonne- en/of windenergie kan dit van wezenlijk belang zijn.
De retour energiedoeltreffendheid (ontlading van 100% naar 0% en terug naar 100% opgeladen) van de gemiddelde loodzwavelzuurbatterij bedraagt 80%. De retour energiedoeltreffendheid van een LFP-accu bedraagt 92%.

Laadadvies
Een lithium-accu hoeft niet volledig te worden opgeladen. De levensduur verbetert zelfs enigszins in het geval van gedeeltelijke opgeladen in plaats van een volledige geladen toestand. Dit is een groot voordeel van Lithium in vergelijking met loodzuur. De SuperPack-accu’s zullen de laad- of ontlaadspanning afsluiten wanneer de maximale niveaus overschreden worden.

De opbouw van de accu
De nominale spanning van een LFP-cel is 3,2V (bij loodzuur is dat 2 V/cel). Een 12,8V LFP-accu bestaat uit 4 in serie geschakelde cellen.

Detail m.b.t. ontladen
Maximum continue ontlaadstroom: 30A
Piek ontladingsstroom (maximaal 10 seconden): 80A
Spanning bij volledige ontlading: 10V

Bedrijfstemperatuur bij ontladen: -20°C tot +50°C
Bedrijfstemperatuur bij laden: 0°C tot +45°C
Opslagtemperatuur: -40°C - +65°C
Vochtigheidsgraad (geen condens): Maximaal 95%
Beschermingsklasse: IP43

Details m.b.t. het laden
Laadspanning: Tussen 14,2V en 14,4V (14,2V aanbevolen)
Float-spanning: 13,5V
Maximum laadstroom: 15A

Overige details
Maximale opslagtijd bij 25°C en volgeladen: 1 jaar
Levensduur @ 80 % DoD en 25 °C: 2500 cycli
Stroomverbinding (schroefdraad): M5
Afmetingen: 167 x 181 x 77 mm
Gewicht: 3,5 kg

Handige extra informatie bij uw Victron Lithium Accu SuperPack 12,8V/20Ah

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags