Victron Orion-Tr Smart 12/12-18A (220W) Geïsoleerd

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Met de Victron Orion-Tr Smart DC-DC 12/12-18A omvormer/ acculader kunt u bijvoorbeeld een 12 Volt accessoire-accu opladen in een 12V-systeem. De Orion-TR heeft een geïsoleerde uitgang en een regelbare uitgangsspanning.

Lees meer

Bestel vandaag

en ontvang uw bestelling maandag! U kunt ook zelf een andere datum kiezen.

€202,95 €179,95

Incl. btw

Victron Orion-Tr Smart 12/12-18A (220W) Geïsoleerd

Met de Victron Orion-Tr Smart DC-DC 12/12-18A omvormer/ acculader kunt u een 12 Volt accessoire-accu opladen in een 12V-systeem. Deze Orion-Tr Smart is speciaal ontwikkeld voor gebruik in systemen met een ECO (slimme) dynamo (Euro 5 / Euro 6 motoren). Ondanks de wisselende dynamo-spanning kan de aangesloten accu toch goed worden opgeladen door deze DC-DC lader. De Orion-Tr Smart kan via Bluetooth gemonitord en geprogrammeerd worden.

Bluetooth Smart
Met elke smartphone, tablet of ander mobiel toestel met Bluetooth kunt u de instellingen controleren en wijzigen. Ook eventuele software-updates kunnen hiermee geïnstalleerd worden.

Geschikt voor Euro 5/6 motoren
Deze Orion-Tr Smart is speciaal ontwikkeld voor gebruik in systemen met een ECO (slimme) dynamo (Euro 5 / Euro 6 motoren). Ondanks de wisselende dynamo-spanning in een Euro 5/6 motor kan de aangesloten accu toch goed worden opgeladen door deze DC-DC lader.

Regelbare uitgangsspanning
Voor de Victron Orion-Tr is de uitgaansspanning eenvoudig te regelen door aan de potentiometer op de Orion te draaien.

Aan-uit op afstand
De aan-uit op afstand maakt de noodzaak van een relais in de ingangsbedrading overbodig. De aan-uit op afstand kan worden bediend met een laagvermogen eenvoudige schakelaar of via het contactslot van het voertuig of vaartuig. Hanteer de gebruiksaanwijzing voor de juiste schakeling.

Geïsoleerde uitgang
De Victron Orion-Tr is heeft een geïsoleerde ingang en uitgang en dat betekent dat de ingang en de uitgang van de omvormer/ lader volledig gescheiden zijn. Dit heeft als voordeel dat er geen storingen op kunnen treden en dat daardoor de werking beter en zekerder is dan een niet geïsoleerde omvormer.

Houdt rekening met omgevingstemperatuur
De Victron Orion-Tr houdt rekening met de omgevingstemperatuur en zal de uitgangsstroom beperken bij hoge temperaturen.

Beveiligingen
De Victron Orion-Tr is bestand tegen kortsluiting en oververhitting.

Parallel schakelen mogelijk
Meerdere Victron Orion-Tr's kunnen parallel worden geschakeld om het uitgangsvermogen te verhogen. Een onbeperkt aantal units kan op deze manier parallel worden geschakeld.

Eenvoudige installatie
De Victron Orion-Tr installeert is eenvoudig te installeren. De accukabels schroeft u vast in de schroefklemmen en u schroeft de Orion gemakkelijk vast op een vlakke ondergrond. De gebruiksaanwijzing is verder kort en bondig en Nederlandstalig.

Aanbevolen kabeldoorsnede
Voor deze Orion-Tr 12/12-18A adviseren we u 10mm2 kabels te gebruiken (bij afstanden van boven de 3 meter 16mm2). Hierbij de directe links:
Rode 10mm2 laskabel/ accukabel
Zwarte 10mm2 laskabel/ accukabel
De bijpassende perskabelogen (indien nodig of gewenst) staan onderaan de kabels genoemd.

Nederlandstalige gebruiksaanwijzing
Uw Victron Orion-Tr wordt geleverd met een duidelijke Nederlandstalige en Engelstalige handleiding.

Handige extra informatie bij uw Victron Orion

IP43-bescherming
De Victron Orion-Tr is IP43 beschermd. Hierbij geldt wel dat montage in dat geval met de schroefklemmen naar beneden gericht moet zijn.

Details
Ingangsspanningsbereik: 8-17V
Nominale uitgangsspanning: 12,2V
Uitgangsspanning instelbaar: 10-15V
Uitgangsstroom (bij 25 °C): 18A
Uitgangsvermogen (bij 25 °C): 280W
Uitgangsvermogen (bij 40 °C): 220W
Efficiëntie: 87%
Maximale kabeldoorsnede: 10mm2
Gewicht: 1,3 kg
Afmetingen: 130 x 186 x 70 mm

De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringenzekeringhoudersperskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags