Victron Phoenix Smart lader 24/16 (1+1) IP43 230V

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron Phoenix Smart lader 24/16 (1+1) IP43 230V is een 16A 24V acculader en een 3A onderhoudslader in één. Via Bluetooth is de Phoenix Smart lader te beheren via uw Smartphone.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€495,95 €455,95

Incl. btw

Victron Phoenix Smart lader 24/16 (1+1) IP43 230V

De Victron Phoenix Smart lader 24/16 (1+1) IP43 230V is een 16A 24V acculader en een 3A onderhoudslader in één. Via Bluetooth is de Phoenix Smart lader te beheren via uw Smartphone. Deze lader is bedoeld voor vaste montage in een voertuig of vaartuig. Deze Phoenix Smart lader levert maximaal 3A laadstroom aan de startaccu en de rest aan de ‘huis-accu’.

LET OP: het apparaat wordt geleverd zonder 230V stekker/netsnoer en accukabels. De 230V aansluiting op de lader is een C14 contact die met C13 stekker aangesloten kan worden op 230V voeding. Het bijpassende netsnoer dat ook prima past onder de vergrendeling van uw Smart lader kunt u meebestellen bij uw bestelling. Dit netsnoer is te vinden bij de gerelateerde producten onderaan deze pagina of door hier te klikken.

Victron Connect app
De lader kan via Bluetooth met de Victron Connect app bediend worden met uw smartphone.

Geschikt voor
De Victron Phoenix Smart lader 24/16 is geschikt voor alle soorten accu's (dus ook lithium accu's) en kan volledig geconfigureerd worden voor alle verschillende soorten accu's. Verder is de lader geschikt voor startaccu's (tweede uitgang van de lader) tot ongeveer 100Ah en voor service-accu's van 20 tot ongeveer 200Ah. 

2 uitgangen (geschikt voor 2 accu's)
De Victron Phoenix Smart lader 24/16 (1+1) heeft twee uitgangen. De eerste uitgang is een aanpasbare vijf-stappen-acculader met een maximaal uitgangsvermogen van 16A bij 24V systeemspanning. De tweede uitgang is gelimiteerd tot ongeveer 3A met een iets lagere uitgangsspanning, bedoeld als onderhoudslader voor een startaccu. Het totale uitgangsvermogen van de lader is 16A, dus als de startaccu stroom vraagt dan gaat dat ten koste van het uitgangsvermogen van de service/accessoire-accu.

Afstandsbediening
De Victron Phoenix Smart lader kan op afstand aan en uitgezet worden. U kunt hiervoor een aansluiting maken op de "Remote" in- en uitgang op de lader. Met een schakelaar kan de lader dan aan en uitgezet worden.

Ook te gebruiken als voeding
De Victron Phoenix Smart lader is ook te gebruiken als voeding. Als apparaten direct aangesloten worden op de accu-uitgang van de lader dan zal de lader voeding geven indien daarom gevraagd wordt. Deze stand van de lader kan gekozen worden via de app en op de lader zullen de leds voor bulk, abs, float en storage continu branden om aan te geven dat de lader op voeding staat ingesteld. De lader kan nu niet op afstand uitgezet worden. 

5-traps laadalgoritme: bulk – absorptie – reconditioneren – buffer – opslag
De Phoenix Smart Charger is voorzien van een adaptief accu management systeem dat vooraf kan worden ingesteld voor verschillende soorten accu’s. De adaptieve functie optimaliseert automatisch het laadproces afhankelijk van het gebruik van de accu. Het laadalgoritme bestaat uit: bulk – absorptie – reconditioneren – buffer – opslag

Opslag functie
Wanneer er gedurende meer dan 24 uur geen ontlading plaatsvindt, wordt automatisch overgeschakeld op de opslag functie. De spanning wordt dan verlaagd tot 2,2V/cel om vergassing en corrosie van de positieve platen zoveel mogelijk te beperken. Eens per week wordt de spanning verhoogd tot absorptie niveau om de accu weer bij te laden. Dit voorkomt stratificatie van het elektrolyt en sulfatering van de platen.

Volledig programmeerbaar laadalgoritme
Het laadalgoritme kan worden ingesteld met behulp van Bluetooth en de Victron app of de VE.Direct interface. Met de modusknop kunnen drie voorgeprogrammeerde laadalgoritmes worden gekozen.

VE.Direct interface
De Phoenix Smart Charger is uitgerust met een VE.Direct interface. Hiermee kunt u bijvoorbeeld het Victron Color Control paneel aansluiten, de lader configureren via een laptop of andere apparatuur aansluiten op de lader.

Programmeerbaar relais
De Phoenix Smart Charger heeft een programmeerbaar relais dat kan worden ingesteld met gebruik van de VE.Direct interface of een Bluetooth-apparaat. Dit relais kan bijvoorbeeld geactiveerd worden in geval van een alarm.

Gebruiksaanwijzing
Bij uw lader ontvangt u een duidelijke Nederlandstalige gebruiksaanwijzing. De gebruiksaanwijzing is tevens beschikbaar in meerdere talen waaronder het Engels.

Handige extra informatie bij uw Phoenix Smart lader:

Details
Laadcapaciteit: 16A (3A max voor onderhoudslading van een startaccu)
Afmetingen: 275x254x145mm
Gewicht: 4kg

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags