Victron Skylla-TG 24/50 (1+1) GL 120-240V

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron Skylla-TG 24/50 (1+1) GL is een veelzijdige krachtpatser als het gaat om het laden van 24V accu's. De Skylla-TG is licht en compact en de laad-spanning kan aangepast worden aan elk type open of gesloten accu. Met GL goedkeuring.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€1.244,95 €1.062,95

Incl. btw

Victron Skylla-TG 24/50 (1+1) GL 120-240V

De Victron Skylla-TG 24/50 (1+1) GL is een veelzijdige krachtige 24V acculader. De Skylla-TG is licht en compact en de laad-spanning kan aangepast worden aan elk type open of gesloten accu. De Skylla-TG wordt veel toegepast in situaties waar snel en veilig acculaden van belang is.

GL goedkeuring/ Germanischer Lloyd approval
Deze GL variant van de Skylla-TG is goedgekeurd door Germanischer Lloyd (GL) voor milieu categorie C, EMC 1. Categorie C is van toepassing op apparatuur beschermd tegen het weer.
EMC 1 is van toepassing op uitgevoerde- en stralingsemissie limieten voor apparatuur die geïnstalleerd is op de brug van een schip.

De goedkeuring voor GL C, EMC1 impliceert dat de laders ook voldoen aan de eisen van de IEC 60945-2002, categorie ‘beschermd’ en ‘apparatuur geïnstalleerd op de brug van een schip’.

De GL certificatie is van toepassing op 185-265 V AC voeding.

Geschikt voor
De Victron Skylla-TG 24/50 is geschikt voor alle soorten accu's van 250 tot 500 Ah. De laad-spanning kan namelijk aangepast worden aan elk type open of gesloten accu.

Geschikt voor wisselspanning - en voor gelijkspanning voeding
De Victron Skylla-TG 24/50 is naast voeding via wisselspanning (walstroom) ook geschikt voor voeding met 90 tot 400 V gelijkspanning.

Gecontroleerd laden
De Victron Skylla-TG 24/50 heeft een microprocessor die het laden nauwkeurig in 3 stappen regelt. Het laadproces verloopt volgens de IUoUo karakteristiek (I-phase (constant electric current oftewel bulklading), Uo-phase (constant over-voltage oftewel de Absorptie fase), and U-phase (constant voltage oftewel de Float fase of onderhoudsladen)). Dit werkt sneller dan andere laadprocessen en zorgt voor een gecontroleerde manier van laden.

Voeding
De Skylla-TG is prima te gebruiken als voeding (bij het
ontbreken van accu’s of grote buffercondensatoren) vanwege de perfect gestabiliseerde uitgangsspanning.

Twee uitgangen voor twee accu’s
De Skylla-TG heeft 2 onderling geïsoleerde uitgangen. De tweede uitgang, bedoeld voor het laden van een startaccu, is begrensd op 4 A en heeft een iets lagere uitgangsspanning (perfect voor goed onderhoud van uw startaccu).

Temperatuurcompensatie
Bij uw Skylla-TG wordt een temperatuursensor meegeleverd. De temperatuursensor zorgt ervoor dat de laadspanning afneemt wanneer de accutemperatuur stijgt. Dit is belangrijk voor het goed laden en onderhouden van onderhoudsvrije accu’s (anders kunnen dit soort accu’s uitdrogen door overladen).

Voltage Sensing
De Skylla-TG meet de laadspanning op de accu of op het DC verdeelpunt. De Skylla-TG compenseert vervolgens het spanningsverlies door de aanwezige kabelweerstand. Door deze zogenaamde ‘Voltage Sensing’ ontvangt uw accu altijd de juiste laadspanning wat de levensduur van de accu ten goede komt.

Accucapaciteit en laadvermogen
De range aan accu's waarvoor een acculader geschikt is hangt erg af van het gebruik van de accu.
Als u dagelijks een loodzuur-accu gebruikt en weer vol wilt laden dan doet u dat het beste met een lader die 10 tot 20% van de accucapaciteit levert aan laadvermogen (voorbeeld: een 100Ah accu laadt u dan het beste op met een lader die 10 tot 20A aan laadvermogen levert).
Als het vooral gaat om onderhouden van de accu (volhouden van de accu) dan kan hiervoor een kleinere lader gebruikt worden.

Gebruiksaanwijzing
Bij uw lader ontvangt u een duidelijke Nederlandstalige gebruiksaanwijzing. De gebruiksaanwijzing is verder beschikbaar in het Engels en Duits.

Handige extra informatie bij uw Skylla

Details
Ingangsspanning (V AC): 230V
Ingangsspanning bereik (V AC): 90-265V
Ingangsspanning bereik (V DC): 90-400V
Frequentie (Hz): 45-65 Hz
Laadstroom accessoire accu (A): 50A
Laadstroom startaccu (A): 4A
Laadspanning 'absorption' (V DC): 28,5V
Laadspanning 'float' (V DC): 26,5V
Laadkarakteristiek: IUoUo (drie staps)
Geschikt voor accu's: 250-500 Ah
Afmetingen: 365 x 250 x 147 mm
Gewicht: 5,5 kg
Temperatuurbereik: -40 tot +50°C
Accu-aansluiting: M8 bouten
230 V AC-aansluiting: 2,5mm2 (AWG 6) schroefklemmen
Beschermklasse: IP 21

De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringenzekeringhoudersperskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags