Victron Venus GX

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron Venus GX biedt u een intuïtieve regeling en bewaking voor alle Victron-stroomsystemen. Op de Venus GX kunnen o.a. aangesloten worden: Omvormers, Multi's, Quattro's, MPPT-zonneladers, BMV accumonitors, temperatuursensoren, tank sensoren en meer.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€299,95
Incl. btw

Victron Venus GX

De Victron Venus GX biedt u een intuïtieve regeling en bewaking voor alle Victron-stroomsystemen. Op de Venus GX kunnen o.a. aangesloten worden: Omvormers, Multi's, Quattro's, MPPT-zonneladers, BMV accumonitors, temperatuursensoren, tank sensoren en meer.

De Venus GX kan uitgelezen en bediend worden via internet of via LAN.

Remote Console op VRM
De Venus GX kunt u op afstand bewaken, inregelen en configureren via het internet. Alles kan ook op afstand worden gedaan. Deze functionaliteiten zijn ook beschikbaar via het lokale netwerk (LAN). Alle waarden worden doorgestuurd naar de VRM Online Portal voor bewaking op afstand. Klik hier voor een online demo op https://vrm.victronenergy.com en ervaar hoe overzichtelijk en intuïtief de portal werkt.

De Venus GX kan worden verbonden met het internet via een Ethernet-kabel/ UTP kabel of via Wi-Fi. De Venus GX heeft geen eigen intern gsm-modem. U kunt op de Venus GX wel een GPRS of 3G/4G-router aansluiten waarmee deze wel weer verbonden is met het internet. 
 
Automatische start/stop aggregaat
De Venus GX kan worden gebruikt als een volledig aanpasbaar start/stop-systeem. U kunt hiervoor laadstatus, spanning, belasting en andere parameters gebruiken om apparaten automatisch te laten starten of stoppen. Definieer bijvoorbeeld een speciaal aantal regels voor stille tijden en optioneel een maandelijkse test run, het is allemaal mogelijk.

Het hart van het ESS energie-opslagsysteem
De Venus GX vormt het hart van uw ESS (Energy Storage System) systeem. Klik hier voor meer informatie over de opbouw en installatie van een ESS systeem en aanvullende uitleg hoe de Venus GX hierin kan bijdragen.

Ondersteunde producten
De volgende Victron producten worden ondersteund door de Venus GX:

 • Multi's en Quattro's, inclusief éénfase- en driefase-systemen. Bewaking en regeling (aan/uit en stroombegrenzer). De configuratie kan worden aangepast (alleen op afstand via het internet, niet zonder internetverbinding).
 • EasySolar 1600VA
 • BlueSolar MPPT-zonneladers met een VE.Direct-poort
 • BlueSolar MPPT 150/70 en de MPPT 150/85 met VE.Can-poort. Als meerdere BlueSolar MPPT's met VE.Can in parallelle schakeling worden gebruikt, wordt alle informatie gecombineerd tot een pakket.
 • De BMV-700-familie kan direct worden aangesloten op de VE.Direct-poorten op de Venus GX. Gebruik hiervoor de VE.Direct-kabel.
 • De BMV-600-familie kan worden aangesloten op de VE.Direct-poorten op de Venus GX.
 • Lynx Ion + Shunt
 • Lynx Ion BMS
 • Lynx Shunt VE.Can
 • Skylla-i acculaders
 • NMEA2000 tanksensoren
 • Een USB-GPS kan worden aangesloten op de USB-poort. Locatie en snelheid worden weergegeven op het display en de gegevens worden doorgestuurd naar het VRM-portaal om e.e.a. te kunnen volgen. De kaart op het VRM-portaal laat de meest recente positie zien.
 • Fronius PV-omvormers


Data logging
De Venus GX logt alle ontvangen data indien verbonden met het internet. In dat worden alle gegevens realtime doorgestuurd naar het VRM-portaal. Als er geen internetverbinding beschikbaar is worden de gegevens intern opgeslagen op de Venus GX tot maximaal 48 uur. Door het plaatsen van een micro SD-kaart of een USB-stick kunnen meer gegevens worden opgeslagen. Deze bestanden kunnen vervolgens worden geüpload naar het VRM-portaal of offline worden geconverteerd met de VictronConnect app voor analysedoeleinden.

Overzicht beschikbare communicatiepoorten op de Venus GX
VE.Direct: 2 aparte VE.Direct-poorten – geïsoleerd
VE.Can: 2 parallel geschakelde RJ45-stekkerbussen – geïsoleerd
CAN: 2de CAN interface – niet geïsoleerd
VE.Bus: 2 parallel geschakelde RJ45-stekkerbussen – geïsoleerd
USB: 2 USB-hostpoorten – niet geïsoleerd
Ethernet: 10/100/1000MB RJ45-stekkerbus – geïsoleerd behalve afscherming
WiFi toegangspunt: Gebruik om verbinding te maken met Remote Console
WiFi klant: de Venus GX maakt verbinding met een bestaand WiFi-netwerk

Overige IO op de Venus GX
Potentiaalvrij contact: NO/COM/NC – 6 A 250 VAC/30 VDC
Ingang tank niveau 3 x Configureerbaar voor Europees (0 - 180 Ohm) of USA (240 - 30 Ohm)
Ingang temperatuur niveau 2 x ASS000001000 vereist.

TCP en JSON voor koppelingen met producten van derden
Eventuele koppelingen met andere apparaten van derden zijn verder te programmeren via TCP en JSON. Meer hierover kunt u lezen in de gebruiksaanwijzing.

Gebruiksaanwijzing
De gebruiksaanwijzing van de Venus GX wordt niet meegeleverd met het product. Deze is te lezen en te downloaden via de links onderaan dit product.

Details
Afmetingen: 130 x 120 x 28 mm
Voedingsspanningsbereik: 8 – 70V DC
Bedrijfstemperatuurbereik: -20 tot +50°C

Aanvullende details
- De Venus GX kan automatisch een update uitvoeren via internet als er een nieuwe softwareversie beschikbaar is.
- De Venus GX is beschikbaar en instelbaar in meerdere talen. Hierbij de beschikbare talen: Engels, Tsjechisch, Duits, Spaans, Frans, Italiaans, Nederlands, Russisch, Zweeds, Turks, Chinees en Arabisch.
- De Venus GX is te gebruiken als Modbus-TCP-gateway voor alle aangesloten Victron-producten.

Handige extra informatie bij uw Victron Venus GX:

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags