Mastervolt ChargeMaster Plus 12/100-3

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Mastervolt ChargeMaster Plus 12/100-3 is een nieuwe generatie stille krachtige acculader/ druppellader van hoge kwaliteit bedoeld voor het laden en onderhouden van 12V accu's van 400Ah tot ongeveer 1000Ah.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€1.324,95 €1.249,95

Incl. btw

Mastervolt ChargeMaster Plus 12/100-3

De Mastervolt ChargeMaster Plus 12/100-3 is een nieuwe generatie stille krachtige acculader/ druppellader van hoge kwaliteit bedoeld voor het laden en onderhouden van 12V accu's (ook lithium accu's) van 400Ah tot ongeveer 1000Ah.

Geschikt voor
De Mastervolt ChargeMaster Plus 12/100-3 is geschikt voor alle soorten 12V accu's van 400Ah tot ongeveer 1000Ah. De Mastervolt ChargeMaster 12/100-3 is geschikt voor alle soorten loodzuur accu's en tevens voor lithium accu's. De Chargemaster Plus is in staat om verschillende type accu's (Lithium Ion, AGM, Gel en natte loodzuur accu's) gelijktijdig op te laden.

Bedoeld voor vaste montage
De Mastervolt ChargeMaster Plus 12/100-3 is bedoeld voor vaste montage en wordt daarom ook alleen geleverd met aansluitogen voor een ringaansluiting op de accupolen. De lader is gemakkelijk te monteren op een schutbord of een achterplaat met de 4 montagegaten aan de achterzijde van de lader.

Revival mode
De Chargemaster Plus 12/100-3 laadt zelfs (nagenoeg) volledig ontladen accu’s probleemloos weer op (de accu moet nog wel werkend zijn, dus niet kapot).

Priority Charge
De Chargemaster Plus 12/100-3 laadt accu’s sneller doordat het beschikbare vermogen toegewezen wordt aan de leegste accu.

Smart Input
De Chargemaster Plus 12/100-3 is de nieuwe generatie acculaders die uitgevoerd is met een zogenaamde SMART input. Uitgang 3 is een slimme uitgang/ingang (Smart input) die op verschillende manieren te gebruiken is. Er kan bijvoorbeeld een dynamo en startaccu op aangesloten worden en dan fungeert de Chargemaster als DC-DC acculader/ omvormer. De Chargemaster heeft hiervoor een ingebouwd VSR relais. U laadt hierdoor drie accu’s vanuit één dynamo terwijl u onderweg bent. Aangekomen in de haven schakelt u gemakkelijk over op walstroom en de Chargemaster kan hier probleemloos mee omgaan.

Krachtige verbindingen
Het op CAN gebaseerde MasterBus systeem zorgt ervoor dat de ChargeMaster kan communiceren met displays, shunts en energiesystemen. De ChargeMaster ondersteunt communicatiestandaarden zoals CZone, NMEA en CANopen.

Voeding
De ChargeMaster Plus kan gebruikt worden als voeding voor gevoelige communicatie-apparatuur of bij onderhoud aan een voertuig of vaartuig.

Volautomatische acculader
De Mastervolt ChargeMaster Plus 12/100-3 is een volautomatische acculader ook wel druppellader genoemd. U heeft er geen omkijken naar, 'aansluiten en vergeten' dus. De ChargeMaster Plus 12/100-3 bevat 3 oplaadstappen. 

Laadvermogen
Het laadvermogen van de ChargeMaster Plus 12/100-3 is maximaal 100A bij 12V accu's. De ChargeMaster Plus 12/100-3 heeft 3 laaduitgangen en kan daarmee 3 accu's gelijktijdig opladen en onderhouden met 100A.

3 accu-aansluitingen
De Mastervolt ChargeMaster Plus 12/100-3 heeft 3 accu-aansluitingen waarmee u gelijktijdig 3 accu's kunt laden en onderhouden. Alle uitgangen bieden 100A aan maximaal laadvermogen. Uitgang 3 is een slimme uitgang/ingang die op verschillende manieren te gebruiken is. Er kan bijvoorbeeld een dynamo en startaccu op aangesloten worden en dan fungeert de Chargemaster als DC-DC acculader/ omvormer. De Chargemaster heeft hiervoor een ingebouwd VSR relais.

Aansluiting via de MasterBus mogelijk
Deze ChargeMaster Plus 12/100-3 is aan te sluiten op de MasterBus en kan daarmee dus aangesloten worden in een Mastervolt netwerk van producten die met elkaar communiceren via de MasterBus.

Duidelijke leds
Duidelijke leds op de ChargeMaster Plus 12/100-3 geven alle essentiële informatie weer zoals errors in het systeem, een indicatie of MasterBus communicatie actief is of niet en met welke laadstap de lader actief is. Met de modeknop onder de leds is het hele systeem eenvoudig te bedienen.

Meegeleverd
Meegeleverd bij dit product zijn de montage-beugel voor montage aan de muur, de temperatuursensor, een Masterbus terminator en een Engelstalige gebruiksaanwijzing (Nederlandstalige gebruiksaanwijzing is beschikbaar via de link onderaan dit product).

AC aansluiting
De ChargeMaster Plus 12/100-3 kunt u aansluiten op een AC bron met een aanwezige netspanning van 80-275 V AC (35 of 70 Hz). Dit kan een dynamo, een generator, een zonnepaneel/ zonnecelsysteem of vaste walstroom in de haven zijn. De ChargeMaster is bestand tegen hoge temperaturen en flinke  spanningsschommelingen. Dat maakt deze acculader uitermate geschikt voor de meest barre, maritieme of mobiele omstandigheden. 

Aansluiting via de MasterBus mogelijk
Deze ChargeMaster Plus 12/100-3 is aan te sluiten op de MasterBus en kan daarmee dus aangesloten worden in een Mastervolt netwerk van producten die met elkaar communiceren via de MasterBus.

Koeling
De koeling is geregeld met een vario fan.

Kenmerken

  • Mastervolt 3-traps+ laadkarakteristiek
  • Geschikt voor het laden van Gel, AGM, natte en lithium accu’s
  • Volledig vermogen tot 40 °C
  • Kan meerdere accubanken tegelijk laden
  • Geheugenfunctie voorkomt overlading bij onbetrouwbare netspanning
  • Temperatuurcompensatie tijdens laadproces
  • Aansluiting met MasterBus mogelijk


IP23 beveiligde behuizing/ isolatieklasse

De ChargeMaster Plus 12/100-3 van Mastervolt is IP23 beveiligd qua constructie van de behuizing. Dit betekent dat uw lader aanrakingsveilig is en verder is de behuizing spatwaterdicht. U dient deze lader niet te installeren op een plek waar het erg vochtig is of waar de kans bestaat dat veel waterspetters ontstaan.

Beveiligingen van uw lader
De ChargeMaster Plus 12/100-3 van Mastervolt is beveiligd tegen verkeerd aansluiten van de aansluitogen/ eyelets (omgekeerde polariteit of ompoling), de lader is vonkvrij aan te sluiten aan uw accu, de lader is beveiligd tegen overladen van uw accu, overspanning, kortsluiting en oververhitting. Kortom een veilige keus.

AC aansluiting
De AC aansluiting betreft een 2 meter lange AC kabel zonder stekker.

Ook geschikt voor 110V net
Mastervolt ChargeMaster acculaders zijn altijd, naast het 220V net, ook geschikt voor gebruik in een 110V net zoals bijvoorbeeld in Amerika. Als u uw lader ook in andere landen wilt gebruiken, let er dan wel op dat u mogelijk een adapter nodig heeft voor de stekker. De bijgeleverde stekker is een stekker voor het normale schuko stopcontact dat wij kennen in Nederland.

Accucapaciteit en laadvermogen
De range aan accu's waarvoor een acculader geschikt is hangt erg af van het gebruik van de accu.
Als u dagelijks een loodzuur-accu gebruikt en weer vol wilt laden dan doet u dat het beste met een lader die 10 tot 20% van de accucapaciteit levert aan laadvermogen (voorbeeld: een 100Ah accu laadt u dan het beste op met een lader die 10 tot 20A aan laadvermogen levert).
Als het vooral gaat om onderhouden van de accu (volhouden van de accu) dan kan hiervoor een kleinere lader gebruikt worden. 

Handige extra informatie bij uw acculader
De bij de lader meegeleverde handleiding is in het Engels. De handleiding via onderstaande link is in het Nederlands.

Garantie
De Mastervolt ChargeMaster wordt geleverd met 2 jaar garantie.

De juiste bekabeling en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringenzekeringhoudersperskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags