Solara Zonnepaneel Marine S50P36 12 Wp - 431x243x4mm

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Dit Solara Marine zonnepaneel levert een vermogen van 12Wp. Dit is een hoogwaardig beloopbaar zonnepaneel met een hoog elektrisch rendement, zelfs bij diffuus licht. U kunt hiermee bijvoorbeeld een 12V accu onderhouden.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€289,95
Incl. btw

Solara Zonnepaneel Marine S50P36 12 Wp - 431x243x4mm

Dit Solara Marine zonnepaneel levert een vermogen van 12Wp. Dit is een hoogwaardig beloopbaar zonnepaneel met een hoog elektrisch rendement, zelfs bij diffuus licht. U kunt hiermee bijvoorbeeld een 12V accu onderhouden.

Maximaal elektrisch rendement
Dit paneel bevat 36 hoogwaardige cellen voor maximaal elektrisch rendement, zelfs bij diffuus licht.

Bedoeld voor onderhoud
Met een vermogen tot 12Wp is dit paneel vooral geschikt voor het onderhouden van een accu. Door het lagere vermogen kunt u er geen grote accu's mee opladen. Het lagere vermogen is verder prima om een reeds volle accu vol te houden en goed te onderhouden.

Zeewatervast
Dit paneel is zeewatervast door de beschermende inbedding van de zonnecellen.

Platte kabel-poort/ aansluitbox
De robuuste platte kabel-poort is geoptimaliseerd voor gebruik op het water. De aansluiting is waterdicht en zorgt daarmee voor een altijd goede geleiding van stroom zonder vochtinbreng. De platte kabel-poort steekt niet ver uit, maar zelfs als u er tegenaan stoot met uw voet zal dit niet resulteren in schade of een mindere aansluiting op het paneel. De aansluitingen zelf zijn namelijk in rubber ingegoten.

Geen cell-protector
Bij dit 12W zonnepaneel wordt geen cell-protector meegeleverd. Dat is bij dit lage vermogen niet nodig. Heeft u een hoger vermogen nodig, kies dan een groter zonnepaneel. 

Ultradun
De ultradunne M-serie zonnepanelen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik op het water en toepassingen waarbij u graag een vlakke afwerking zoekt voor het paneel. Voorbeelden zijn toepassingen voor op boten, jachten, boeien, reddingsvlotten, campers, vrachtwagens en meer.

Beloopbaar/ overloopbaar en buigzaam
Als u dit zonnepaneel op een stevige ondergrond monteert dan kunt u er zelfs op lopen zonder risico op breuk. Het paneel buigbaar tot 3% (3 cm buiging over een afstand van 1 meter) en daarmee is het ook zeer geschikt voor montage op licht gebogen oppervlakken.

Montage
Het paneel is uitgevoerd met 4 gaten die gebruikt kunnen worden bij de montage. In de RVS achterplaat zijn 4 gaten in de hoekpunten aanwezig die u kunt gebruiken voor schroeven of bouten. Gebruik voor montage alleen de in de achterplaat gestanste gaten.

Gebruiksaanwijzing
Bij het product wordt een duidelijke gebruiksaanwijzing meegeleverd. Deze is opgesteld in het Nederlands, Engels, Duits, Italiaans en Frans.

Bedraad
Het zonnepaneel is voorbedraad met 3 meter lange kabels zonder stekkers.

Zonnepanelen in serie of parallel schakelen?
Moet u uw zonnepanelen in serie of parallel schakelen? Dat is een veelgestelde vraag. De voorkeur geniet altijd "in serie schakelen" (dus de plus van het ene paneel op de min van het volgende paneel). Dit zorgt voor een hoger totaal voltage wat de doorvoer van stroom vergemakkelijkt en het rendementsverlies daarmee beperkt. Alleen in situaties van mogelijk schaduw (op het dek van een zeilboot met een zeil of giek boven de zonnepanelen) of verschillende posities of hellingshoeken van de afzonderlijke zonnepanelen schakelt u de zonnepanelen parallel. Het voltage blijft daarmee dus lager en de hoeveelheid stroom hoger. Het totaal aan vermogen (in Wp) blijft in beide gevallen gelijk overigens.

Details
Nominaal vermogen (Pmpp): 12 Wp
Open klemspanning (Voc): 22,7 Volt
Max. vermogensstroom (I mpp): 0,6 Ampère (alleen bij voldoende zonopbrengst)
Afmetingen paneel: 431 x 243 x 4 mm
Gewicht: 1,5 kg

Garantie
U heeft 5 jaar beperkte garantie op materialen en fabricage van het zonnepaneel zelf en 30 Jaar beperkte garantie op de vermogensafgifte en prestaties.

Slotopmerking
Een zonnepaneel is qua opbrengst altijd afhankelijk van de zonopbrengst. De zonopbrengst hangt sterk van de plaatsing van het paneel t.o.v. de zon en de zonintensiteit zelf. Op een bewolkte dag is de zonopbrengst beduidend minder dan op een onbewolkte dag. Bij twijfel over voldoende vermogen raden wij altijd aan om te kiezen voor een zo groot mogelijk zonnepaneel. Eventuele overcapaciteit wordt geregeld door de laadregelaar, ondercapaciteit kan zorgen voor problemen zoals een lege accu.

De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringen, zekeringhouders, perskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.

Video
In deze video wordt het Solara Marine paneel besproken.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags