Victron Skylla-TG 24/30 GMDSS 120-240V

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron Skylla-TG 24/30 GMDSS is een acculader en stroomvoorziening speciaal ontwikkeld voor GMDSS-toepassingen. Deze Skylla lader bevat extra apparatuur voor het uitvoeren van bewakings- en alarmfuncties die nodig zijn voor GMDSS.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€1.441,95 €1.288,95

Incl. btw

Victron Skylla-TG 24/30 GMDSS 120-240V

De Victron Skylla-TG 24/30 GMDSS is een acculader en stroomvoorziening speciaal ontwikkeld voor GMDSS-toepassingen. Deze Skylla lader bevat extra apparatuur voor het uitvoeren van bewakings- en alarmfuncties die nodig zijn voor GMDSS.

Verder is deze Victron Skylla-TG 24/30 DMDSS een veelzijdige krachtige 24V acculader. De Skylla-TG is licht en compact en de laad-spanning kan aangepast worden aan elk type open of gesloten accu. De Skylla-TG wordt veel toegepast in situaties waar snel en veilig acculaden van belang is.

GMDSS - Global Maritime Distress & Safety System
Deze Skylla-TG  GMDSS bevat extra apparatuur, zoals een ingebouwde accu-controller, voor het uitvoeren van bewakings- en alarmfuncties die nodig zijn voor GMDSS. GMDSS is het Global Maritime Distress & Safety System dat is ontwikkeld door de International Maritime Organisation (IMO) om de maritieme calamiteiten en veiligheidscommunicatie te verbeteren.

Zowel de accu als het GMDSS-systeem zijn rechtstreeks aangesloten op de lader. Gegevens en alarmen kunnen worden weergegeven op een digitale display (VE.Net GMDSS display, dit paneel is afzonderlijk te bestellen). De lader wordt via een standaard 8-aderige UTP-kabel verbonden met het display.

Geschikt voor
De Victron Skylla-TG 24/30 is geschikt voor alle soorten accu's van 150 tot 500 Ah. De laad-spanning kan namelijk aangepast worden aan elk type open of gesloten accu.

Geschikt voor wisselspanning - en voor gelijkspanning voeding
De Victron Skylla-TG 24/30 is naast voeding via wisselspanning (walstroom) ook geschikt voor voeding met 180 tot 400 V gelijkspanning.

Gecontroleerd laden
De Victron Skylla-TG 24/30 heeft een microprocessor die het laden nauwkeurig in 3 stappen regelt. Het laadproces verloopt volgens de IUoUo karakteristiek (I-phase (constant electric current oftewel bulklading), Uo-phase (constant over-voltage oftewel de Absorptie fase), and U-phase (constant voltage oftewel de Float fase of onderhoudsladen)). Dit werkt sneller dan andere laadprocessen en zorgt voor een gecontroleerde manier van laden.

Voeding
De Skylla-TG is prima te gebruiken als voeding (bij het
ontbreken van accu’s of grote buffercondensatoren) vanwege de perfect gestabiliseerde uitgangsspanning.

Twee uitgangen voor twee accu’s
De Skylla-TG heeft 2 onderling geïsoleerde uitgangen. De tweede uitgang, bedoeld voor het laden van een startaccu, is begrensd op 4 A en heeft een iets lagere uitgangsspanning (perfect voor goed onderhoud van uw startaccu).

Temperatuurcompensatie
Bij uw Skylla-TG wordt een temperatuursensor meegeleverd. De temperatuursensor zorgt ervoor dat de laadspanning afneemt wanneer de accutemperatuur stijgt. Dit is belangrijk voor het goed laden en onderhouden van onderhoudsvrije accu’s (anders kunnen dit soort accu’s uitdrogen door overladen).

Voltage Sensing
De Skylla-TG meet de laadspanning op de accu of op het DC verdeelpunt. De Skylla-TG compenseert vervolgens het spanningsverlies door de aanwezige kabelweerstand. Door deze zogenaamde ‘Voltage Sensing’ ontvangt uw accu altijd de juiste laadspanning wat de levensduur van de accu ten goede komt.

Gebruiksaanwijzing
Bij uw lader ontvangt u een duidelijke Nederlandstalige gebruiksaanwijzing. De gebruiksaanwijzing is verder beschikbaar in het Engels en Duits.

Handige extra informatie bij uw Skylla

Details
Ingangsspanning (V AC): 230V
Ingangsspanning bereik (V AC): 185-264V
Ingangsspanning bereik (V DC): 180-400V
Frequentie (Hz): 45-65 Hz
Laadstroom accessoire accu (A): 30A
Laadstroom startaccu (A): 4A
Geschikt voor accu's: 150-500 Ah
Afmetingen: 485 x 250 x 147 mm
Gewicht: 6 kg
Temperatuurbereik: -40 tot +50°C
Accu-aansluiting: M8 bouten
230 V AC-aansluiting: 2,5mm2 (AWG 6) schroefklemmen
Beschermklasse: IP 21

De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringenzekeringhoudersperskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags