GYS multifunctionele acculader met voeding GYSFLASH 30.24 HF | 6/12/24V | 30/15A

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De GYSFLASH 30.24 HF is een veelzijdige, geavanceerde acculader voor 6V/12V/24V loodaccu's (GEL, nat, AGM) én LFP en biedt een hoog vermogen voeding: 30A/15A (12/24V) via Inverter technologie. Ontworpen voor showroom en diagnose.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€604,95
Incl. btw

GYS multifunctionele acculader met voeding GYSFLASH 30.24 HF | 6/12/24V | 30/15A

De GYSFLASH 30.24 HF is een multifunctionele acculader (540W) (30A bij 12V en 15A bij 24V) voor het opladen van loodaccu's (vloeibaar/AGM/GEL) en LiFePO4 accu's van 10-400AH (6/12V) en 10-200Ah (24V). Biedt daarnaast voor loodaccu's een krachtige stabiele voeding, aan de hand van inverter technologie met Switch Mode Power Supply. Speciaal ontworpen voor het veilig opladen van genoemde soorten batterijen van showroommodellen of voertuigen die in diagnose zijn, via de Showroom/Diag module. Deze GYS acculader garandeert daarnaast een ideale laadkwaliteit tijdens onderhoudswerkzaamheden van meer geavanceerde modellen auto's. En in de modus 'Vervang accu' wordt het voertuig onder spanning gehouden om geheugenverlies van de instellingen te voorkomen.

Modi
Deze 100% automatische acculader heeft vijf functies:

Oplaadmodus standaard (voor 6V, 12V en 24V): voor het opladen van loodaccu's of lithium (LiFePO4) startaccu’s van 10 tot 400Ah bij 6/12V en 10 tot 200Ah bij 24V.

Oplaadmodus Traktie: voor het laden van vloeibare of gel elektrolyt traktieaccu’s (lood, calcium lood, calcium-zilver lood, AGM) van 50-260Ah (6V/12V) en 50-130Ah (24V). Modus 'Traktie' is te activeren via het configuratiemenu.

Diag + modus (voor 12V): levert stroom tot 30A, bijvoorbeeld om grootverbruikers zoals motorventilatoren te kunnen testen. In deze modus is de spanning specifiek instelbaar.

Showroom modus (voor 12V): geeft de accu een stroomcompensatie voor het gebruik van de elektrische onderdelen van een demonstratie auto (zoals bij openen raam, gebruik verwarming, achteruitkijkspiegel). In deze modus is de spanning specifiek instelbaar.

Modus accu verwisselen: compenseert de stroombehoeften om geheugenverlies tijdens het verwisselen van de accu te voorkomen.

Power Supply modus: voor ervaren gebruikers. Deze modus maakt het mogelijk om de lader te gebruiken als gestabiliseerde voedingsbron met hoog vermogen. De gereguleerde spanning en de maximale stroom zijn specifiek instelbaar. Deze modus is standaard uitgeschakeld en verschijnt niet in de keuzelijst ('verborgen modus').


LAADCURVES
Deze oplader biedt verschillende laadcurves:

Easy: eenvoudige oplaadcurve voor alle loodaccu's. Onafhankelijk van de capaciteit van de accu. Voor de meest optimale laadprocedure is echter één van de specifieke laadmodules aan te bevelen.

Vloeibaar: optimale laadcurve voor open lood/calcium-accu's met dop. Deze modus vraagt om het instellen van het accuvermogen.

Gel/AGM: optimale laadprocedure voor verzegelde accu's (zoals GEL, onderhoudsvrij, AGM). Deze modus vraagt om het accuvermogen.

LFP/LiFePO4: optimale laadcurve voor lithiumbatterijen LFP. Deze modus vraagt om het accuvermogen.

Expert: oplaadcurve type IU0I0U, aan te passen via het Advanced Menu en bestemd voor ervaren gebruikers. Deze lader biedt binnen het Advanced menu diverse uitgebreide mogelijkheden. Zie de handleiding.

Bijzondere eigenschappen
Deze veelzijdige acculader met gestabiliseerde voeding biedt meerdere aanvullende eigenschappen. Naast de genoemde hoofdfunctionaliteiten biedt de Gysflash 30.24 HF óók:

 • Automatische herstart
 • Kabel test en kalibratie (zie onder)
 • Showroom mode blokkering
 • Easy charge
 • Automatische SOS Recovery mode voor gesulfateerde accu’s
 • Accu ondersteuningsspanning instelbaar tussen 12 en 14,8V
 • Een intuïtieve interface in 8 talen
 • Géén externe ventilatie / stofvrij
 • Schok- en vibratie-absorberende voetjes

Gereduceerde afmetingen
Deze lader is qua afmetingen bewust 'laag' gehouden; de hoogte van de lader is net iets onder de 11 centimeter. Dit maakt het mogelijk om deze GYS onder een voertuig te plaatsen, ook m.b.t. voor in een showroom.

Showroom mode
Aanvullend hierop is er de 'Showroom blokkering': deze functie voorkomt onjuist gebruik ervan. Tevens zorgt de Automatische herstart voor hervatting bij eventuele spanningsuitval.

Hoog rendementsladen tot max. 30A
De GYSFLASH 30.24 HF lader met voeding laadt tot maximaal 30A en biedt met 93% een hoog rendement, met 15% energiebesparing. De Inverter technology zorgt voor een duidelijk betere opbrengst voor een lichtgewicht lader als deze.

Kalibreren / controle kabels
De optimale laadprocedure wordt verder bevorderd door de kalibratiefunctie van de laadkabels. Gebruik de modus Controle kabels (ijken) bij elke verandering van de kabels. De GYSFLASH kan gekoppeld worden aan kabels tot aan 2x8m bij 16mm. Standaard geleverd worden 2x2.5m - 16mm kabels.

Showroom/DIAG module | supply/voeding
Voor bij het gebruik van elektrische accessoires bij een demonstratievoertuig of het diagnosticeren van het voertuig tijdens onderhoud, is er de genoemde showroom/diagnose functionaliteit. Deze geeft de accu tijdens genoemde werkzaamheden een stroomcompensatie tot 30A. Aanvullend hierop is er de supply module, waarin het apparaat zorgt voor een gestabiliseerde voeding om de elektronica-instellingen van het voertuig te behouden tijdens het vervangen van de accu. Het apparaat geeft deze gestabiliseerde spanning af:

 • 12V tot 14.8V (voor 12V accu's)
 • 24V tot 29.6V (voor 24V accu's)
 • 6V tot 7.4V (voor 6V accu's)

Ook memory én auto restart bij storing
Bovendien start deze GYSFLASH als vermeld automatisch weer op na een stroomstoring, eveneens met ingebouwde memory ter behoud van de gebruikte instellingen.


Laadcurve IU0I0U

 1. Analyse van de accu
 2. Herstel van de beschadigde elementen als gevolg van een diepe en langdurige ontlading
 3. Test van een gesulfateerde accu
 4. Desulfatie/herstel
 5. Controle van accu herstel
 6. accu 80% geladen
 7. accu 95% geladen
 8. Afkoeling van de cellen van de accu
 9. Druppelladen
 10. Onderhoud: start nieuwe laadcyclus om de kwaliteit van de prestaties te waarborgen

 

Traktie laadcurve IUI0

 1. Analyse van de accu
 2. Herstel van de beschadigde elementen als gevolg van een diepe en langdurige ontlading
 3. Test van een gesulfateerde accu
 4. Desulfatie/herstel
 5. Controle van accu herstel
 6. accu 80% geladen
 7. accu 90% geladen
 8. Afkoeling van de cellen van de accu
 9. Rustfase voor cellen
 10. egalisatie van de accucellen
 11. Accu 100% opgeladen (herstart laden na 48 uur)

Veiligheidselementen
Dit apparaat is beveiligd tegen kortsluiting en ompoling. Deze GYS heeft een anti-vonk systeem dat vonkvorming tijdens het aankoppelen van de acculader op de accu tegengaat. In verband met de veiligheid levert het apparaat ook geen stroom als er geen spanning op de klemmen staat. Deze oplader heeft verder een interne 40A zekering als bescherming tegen foute handelingen.

Meegeleverd bij de lader:
Stroomkabel
Aansluitkabel met accuklemmen (2,5 meter)
Duidelijke gebruiksaanwijzing (Nederlandstalig)

GYS geeft 2 jaar garantie op de GYSFLASH HF 30.24.

Handige extra informatie bij uw GYSFLASH 30.24 HF

 

 

Voltage: 6/12/24V
Accuvermogen: 10Ah-400Ah (6V, 12V) / 10Ah-200Ah (24V)
Soorten accu’s: Loodzuur accu's (nat en droog) en Lithium - LiFe PO4
Maximale laadstroom: 30/15A
Afmetingen (L x B x H): 25,5x10,5x23 cm
Gewicht: 3,8Kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags