Batterijlader, acculader, druppellader of onderhoudslader?

  • Geplaatst op
Batterijlader, acculader, druppellader of onderhoudslader?

Is het nu een batterijlader, acculader, druppellader of onderhoudslader? De termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar in dit artikel zullen we ze verduidelijken. U vindt informatie rond de verschillende termen en wat precies de verschillen en gelijkenissen zijn tussen deze verschillende laders.

De Acculader of Batterijlader

Deze lader gebruikt u in eerste instantie om een accu op te laden. Het nadeel bij ouderwetse acculaders oftewel batterijladers is dat ze laden zonder dat zij controleren of de accu vol zit. Dit is zeer slecht voor uw accu, aangezien het de levensduur kan verlagen. Omwille van deze redenen verkoopt Druppellader.com geen ouderwetse acculaders. Al de laders op deze Webshop stoppen uit zichzelf met laden, indien de accu vol is. Veel van onze laders zijn onderhoudsladers, oftewel de intelligente laders. Zij worden intelligent genoemd, omdat zij zelf detecteren wanneer de batterij of accu volledig opgeladen is. Hierna stoppen zij het laadproces.

 

De Druppellader

Om uw accu optimaal te houden, gebruikt u best een druppellader. Deze lader laadt uw accu op met een lagere accucapaciteit, namelijk 1/10 van de accucapaciteit per uur. Hierdoor duurt het langer voordat de accu vol is.

 

De Onderhoudslader

Een combinatie van een acculader en een druppellader vindt u in de onderhoudslader. Deze lader is optimaal om de levensduur van uw accu te maximaliseren. Deze heeft een optimaal laadprofiel en het laden is meestal automatisch geregeld. Deze intelligente lader houdt uw accu in de juiste staat van onderhoud en kan zelf vaststellen hoeveel laadstroom nodig is. Deze laders zijn ideaal indien u uw voertuig een langere tijd niet gebruikt. Dit komt vaak voor bij caravans, campers of boten, die vaak enkel gebruikt worden tijdens bepaalde seizoenen.
 

Deze laders vindt u op Druppellader.com. We leggen telkens uit wat de werking van de lader is. Vaak zijn er ook links geplaatst met daarin brochures en gebruiksaanwijzingen van de aangeboden lader.