Zonnepaneel voor camper of boot?

  • Geplaatst op
Zonnepaneel voor camper of boot?

Een zonnepaneel of daglichtpanelen kopen voor op uw camper, boot of caravan? Nieuw op Druppellader.com: zonnepanelen, solar laadregelaars en accessoires voor het installeren ervan.

Een zonnepaneel of meerdere zonnepanelen installeren op de boot camper, caravan, tuinhuisje of strandhuis? Bij deze webshop kunt u ook terecht voor het aanschaffen van een daglichtpaneel voor het laden van 12V en 24V accu's. Er zijn hier zonnepanelen te koop voor off-grid zonne-energie systemen, naast solar laadregelaars en accessoires voor het aansluiten van uw zonne-systeem.

Zonneladers & Wattpiek (Wp)

De zonnepanelen en zonneladers in deze shop zijn er in verschillende soorten en voor diverse wattages. Zonnepanelen zijn er voor onder meer het leveren van een vermogen van 30Wp (Wattpiek), 55Wp, 90Wp of 115Wp bij 12 volt, 60Wp bij 22 volt of hoger wattage, voor het laden en onderhouden van 12V en 24V accu's. Door meerdere van deze daglichtpanelen op elkaar aan te laten sluiten (parallel of serieel) ontstaan hogere Wattpieken.

Zonnepanelen en lichtopbrengst

Onze daglichtpanelen hebben een hoge lichtopbrengst, door via moderne techniek het 'beste uit de zon' te halen. Denk hierbij aan een automatisch aangestuurde verbeterde werking bij hoge temperaturen en minimalisatie van vermogensdaling bij schaduw. De waterbestendigheid geldt voor het gehele paneel (ook de aansluitdoos achterop) en dat is (slechts) één van de aspecten die ervoor zorgen dat het zonnepaneel voldoet aan de meest strikte veiligheidseisen bij hoogspanning.

Zonnepaneel monteren | boot, camper, caravan, huisje

Zonne-energie voor op de camping of op de boot is een duurzame én in veel gevallen een praktische oplossing. De zonnepanelen zijn gemakkelijk te monteren op het dak van de camper, caravan, boot of huisje. Ook voor op een jacht of zeilboot zijn deze zonnepanelen, aaneengesloten, geschikt. Het glas van de panelen is gehard en van hoge kwaliteit.

 

Zonnepaneel kopen

 

Solar laadregelaar kopen?

De zonnepanelen zijn los te koop. Het daglichtpaneel is dan nog zonder omvormer, solar laadregelaar of geïntegreerde acculader. Een bijpassende laadregelaar is eveneens te vinden op deze site. Voor het kopen van een nieuw zonnesysteem informeren we u ook graag over de beste solar laadregelaars: met lange levensduur en voor een hoge zonne-opbrengst. Via voorgaande link leest u ook meer over het verschil tussen een PWM (Pulse Width Modulation) en MPPT (Maximum Poqer Point Tracker) zonnelader. Kort gezegd: de tweede variant is wat duurder en geavanceerder en probeert altijd het maximale vermogen uit het zonnepaneel te halen.

Intelligente solar laadregelaars

Druppellader.com heeft snelle laadregelaars in het assortiment die u kunt aansluiten op uw 12V of 24V zonnepanelen / accu's (alle soorten, dus ook lithium). Er zijn laadregelaars met Bluetooth en USB verbindingen voor bijvoorbeeld laptop of smartphone of speciaal Control-paneel. Daarmee kunt u uw laadregelaar op afstand instellen en beheren, voor (onder andere) een passend laadprogramma en het beste onderhoud van de accu. Er zijn solar laadregelaars met uiteenlopend maximaal laadvermogen en uiteenlopende overige kenmerken, zoals een intelligent batterij beheersysteem.

Materiaal voor installeren zonnepanelen

Daarnaast is het natuurlijk noodzakelijk om voor het monteren van het zonnepaneel of de zonnepanelen de juiste materialen te hebben, maar ook om te weten hoe u het zonnepaneel moet installeren. Er zijn voor de montage meerdere oplossingen. Kijk bij de categorie Zonnepaneel montage voor de mogelijkheden en accessoires zoals een dakdoorvoer, montagekit, montagehoeken en ander verbindingsmateriaal van fraai en sterk kunststof of aluminium.

Daglichtpaneel: producten en meer informatie

Lees meer bij de productomschrijvingen in het hoofdstuk Zonnepanelen of kijk hier bij ons uitgebreide overzicht met trefwoorden, voor extra zoek- en vindgemak.