Victron MultiPlus 24/3000/70-50

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron MultiPlus 24/3000/70-50 is een combinatie van een krachtige pure sinusomvormer met 2 uitgangen en een geavanceerde 24V acculader. De MultiPlus 24/3000/70-50 beschikt over slimme laadtechnologie en een snelle AC-schakelaar.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€1.695,95
Incl. btw

Victron MultiPlus 24/3000/70-50

De Victron MultiPlus 24/3000/70-50 is een combinatie van een krachtige pure sinusomvormer met 2 uitgangen en een geavanceerde en krachtige 24V acculader. De MultiPlus 24/3000/70-50 beschikt over slimme laadtechnologie en een snelle AC-schakelaar. De Victron MultiPlus 24/3000/70-50 is een all-in-one lader en omvormer in een compacte behuizing.
De AC-schakelaar in deze MultiPlus kan 30A schakelen.

Twee AC-uitgangen
De Victron MultiPlus 24/3000/70-50 heeft 2 AC-uitgangen. De hoofduitgang heeft een onderbrekingsvrije functionaliteit (UPS). De MultiPlus neemt de voeding van de aangesloten belastingen over, met voeding uit de aangesloten accu's, in het geval van stroomuitval of als de wal-/aggregaatstroom wordt onderbroken. Dit gaat zo snel (in minder dan 20 milliseconden) dat computers en andere elektronische apparaten ongestoord kunnen blijven functioneren. De tweede uitgang wordt alleen actief als er wisselspanning beschikbaar is op de AC ingang van de MultiPlus. Belastingen die de accu niet mogen ontladen, zoals een boiler of een airco, kunnen op deze uitgang worden aangesloten. Dit zorgt ervoor dat nooit de accu te diep wordt ontladen als er een stroomonderbreking ontstaat aan de AC ingang van de MultiPlus.

Hoog stabiel vermogen
Deze Victron MultiPlus 24/3000/70-50 is een van de meest verkochte modellen onder de MultiPlus laders/ converters. Doordat de Multiplus 24/3000/70 goed om kan gaan met hoge opstartvermogens en verder een hoog stabiel vermogen levert is deze zeer geschikt voor het gebruik van o.a. Nespresso en Senseo apparatuur.

Bekabeling
De Victron MultiPlus wordt geleverd zonder de benodigde kabels. U kunt hiervoor 50 mm² kabels gebruiken (50 mm² rode accukabel/ laskabel en 50 mm² zwarte accukabel/ laskabel) bij een afstand tot de accu van maximaal 5 meter. Bij langere afstand tot de accu dan 5 meter wordt geadviseerd 2 x 50 mm² kabels te gebruiken. Bekabeling kunt u ook vinden via de links onderaan de tekst bij dit product. De stekkers voor de in- en uitgang op de Multiplus voor 230V worden wel meegeleverd.

Hoog opstartvermogen
De Victron MultiPlus kan opstarten met een hoog gevraagd vermogen. Dat is vereist om belastingen met hoge inschakelstroom, zoals spanningsomvormers voor ledlampen, halogeenlampen of elektrisch gereedschap, te kunnen starten. De Victron MultiPlus is hiervoor dus prima geschikt.

Tweede uitgang voor startaccu
Een tweede, kleinere, uitgang op de MultiPlus is bedoeld als druppellaad-uitgang (maximaal 4A) voor de startaccu. Deze extra uitgang (in de appendix A van de gebruiksaanwijzing aangeduid met uitgang G/ Fast-on terminal) is met een dunne kabel (stekkertje wordt niet meegeleverd) aan te sluiten op de plus van de startaccu. De bekabeling hiervoor: Rode 2,5mm2 accukabel/ laskabel.

Search Mode (zoekmodus)
Als de 'search mode' is ingeschakeld wordt het stroomverbruik van de omvormer bij nullast verlaagd met ca. 70 %. Dit scheelt veel stroomverbruik en zorgt er dus voor dat uw accu niet (snel) leeg raakt. De 'search mode' houdt in dat de Victron MultiPlus wordt uitgeschakeld als er geen belasting is of als deze heel laag is. Iedere 2 seconden zal de MultiPlus even inschakelen ter controle. Als de uitgangsstroom een ingesteld niveau overschrijdt, blijft de MultiPlus werken. Zo niet, dan gaat deze weer uit.

Programmeerbaar relais
Het programmeerbare relais is standaard ingesteld als alarmrelais, d.w.z. dat het relais stroomloos wordt gezet in geval van een alarm of een voor-alarm (omvormer bijna te warm, rimpelspanning op de ingang bijna te hoog, accuspanning bijna te laag).

Parallelschakeling mogelijk
Dankzij parallelschakeling kan een nagenoeg onbegrensd vermogen bereikt worden. Tot zes Victron Multi's kunnen parallel geschakeld worden voor een hoger uitgangsvermogen. Zo kan met zes Multi's 24/3000/70 bijvoorbeeld een uitgangsvermogen van 15kW / 18kVA met 420 A laadvermogen worden bereikt.

Drie-fase schakeling
Naast parallelle schakeling kunnen drie Multi's zo worden geconfigureerd dat ze een drie-fase uitgang leveren. Met drie sets van zes parallelle Multi's kan een drie-fase omvormer van 45 kW / 54 kVA worden geconfigureerd. Hiermee kan een laadvermogen van 1260 A worden breikt.

Fasesplitsing
Er zijn vele mogelijkheden om met meerdere Victron Multi’s grotere vermogens te bereiken. Zo kunnen 2 Multi’s aan elkaar worden geschakeld voor 120-0-120 V en extra Multi's kunnen parallel worden geschakeld tot een totaal van 6 Multi's per fase, voor een totaal fasesplitsing vermogen van 30 kW / 36 kVA.

PowerControl - Maximaal benutten van beperkte generator-, wal- of netstroom
De MultiPlus is een erg krachtige acculader. Dat betekent een zware belasting voor de generator- of walaansluiting (bijna 20 A per 3 kVA MultiPlus bij 120 VAC). Met het Multi-bedieningspaneel kan een maximum generator- of walstroom worden ingesteld. De MultiPlus houdt dan rekening met andere AC-belastingen en gebruikt alle overschot voor het laden om te voorkomen dat de generator- of walaansluiting wordt overbelast.

PowerAssist – doe meer met generator- of walstroom
Deze eigenschap benut het PowerControl-principe ten volle. Hierdoor kan de MultiPlus de capaciteit van de alternatieve bron aanvullen. Piekstroom is vaak maar enkel kortstondig nodig en de MultiPlus zorgt ervoor dat onvoldoende wal- of generatorstroom onmiddellijk wordt gecompenseerd met stroom van de batterij. Wanneer de belasting afneemt, wordt reservestroom gebruikt om de accu te laden.

4-traps adaptieve lader en gescheiden acculaadsysteem voor 2 groepen/ accu's
De hoofduitgang van de MultiPlus 24/3000/70 voorziet het accusysteem van een krachtige lading via geavanceerde software voor 'adaptief laden'. De software past het automatische 3-traps proces nauwkeurig aan aan de staat van de accu. Verder voegt deze Multiplus een vierde trap toe voor langdurig onderhoudsladen. Bovendien laadt de MultiPlus een tweede accu aan de hand van een afzonderlijke laad-uitgang voor een startbatterij van een motor of generator.

LED display
3 duidelijke leds geven aan wat de status is van het systeem. In de gebruiksaanwijzing wordt uitgelegd wat de betekenis is van de verschillende leds en wat het betekent als de leds continu aanstaan of knipperen. De leds zijn duidelijk afleesbaar aan de kant van de aansluitingen op de omvormer.

Beveiligingen
De MultiPlus 24/3000/70 omvormer/lader is beveiligd tegen te hoge temperatuur, overbelasting, uitgangskortsluiting en te hoge of te lage accuspanning.

Nederlandstalige handleiding
Uw Victron MultiPlus omvormer/acculader wordt geleverd met een duidelijke Nederlandstalige handleiding. Daarnaast worden handleidingen in meerdere talen meegeleverd zoals Engels.

Handige extra informatie bij uw MultiPlus


Specificaties

Uitgangsspanning: 230 V (± 3%) - 50 Hz (± 0,1%)
Spanningsvorm: Zuivere sinus
Nominale accuspanning: 24 V
Aanbevolen accucapaciteit: 200 - 800 Ah
Aanbevolen DC-zekering: 300A
Continu vermogen bij 25 °C: 3000 W
Continu vermogen bij 40 °C: 2200 W
Piekvermogen: 6000 W
AC aansluiting: Schroefaansluiting en 13 mm2 (6 AWG)
Accu-aansluiting: Vier M8-bouten (2 positieve en 2 negatieve aansluitingen)
Rendement: 94 %
Display/uitlezing: LED display
Ingangsspanning: 19 – 33V
AC ingangsbereik: 187-265 VAC (45 – 65 Hz)
Uitgangsspanning: 230VAC (+/- 2%)
PowerControl/PowerAssist: Ja
Laadstroom huishoudaccu/ accessoire-accu: 70A
Laadstroom startaccu: 4A
Maximale doorschakelstroom (A) AC: 50A

Omgevingstemperatuur: -40 °C tot 65 °C
Koeling: Ventilatorkoeling
Beveiligingen: Te hoge temperatuur, overbelasting, kortsluiting, hoge/lage accuspanning

Afmetingen: 362 x 258 x 218 mm
Gewicht: 19 kg
Beschermingsgraad: IP21

Oude productnummers
Deze MultiPlus van Victron was voorheen bekend onder het productnummer PMP243021011.

De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringen, zekeringhouders, perskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags