Victron MultiPlus 48/5000/70-100

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron MultiPlus 48/5000/70-100 is een combinatie van een krachtige pure sinusomvormer met 2 uitgangen en een geavanceerde 48V acculader. De MultiPlus 48/5000/70-100 beschikt over slimme laadtechnologie en een snelle AC-schakelaar.

Lees meer

Bestel vandaag

en ontvang uw bestelling maandag! U kunt ook zelf een andere datum kiezen.
€2.198,95
Incl. btw

Victron MultiPlus 48/5000/70-100

De Victron MultiPlus 48/5000/70-100 is een combinatie van een krachtige pure sinusomvormer met 2 uitgangen en een geavanceerde en krachtige 48V acculader. De MultiPlus 48/5000/70-100 beschikt over slimme laadtechnologie en een snelle AC-schakelaar. De Victron MultiPlus 48/5000/70-100 is een all-in-one lader en omvormer in een compacte behuizing.
De AC-schakelaar in deze MultiPlus kan 100A schakelen.

Twee AC-uitgangen
De Victron MultiPlus 48/5000/70-100 heeft 2 AC-uitgangen. De hoofduitgang heeft een onderbrekingsvrije functionaliteit (UPS). De MultiPlus neemt de voeding van de aangesloten belastingen over, met voeding uit de aangesloten accu's, in het geval van stroomuitval of als de wal-/aggregaatstroom wordt onderbroken. Dit gaat zo snel (in minder dan 20 milliseconden) dat computers en andere elektronische apparaten ongestoord kunnen blijven functioneren. De tweede uitgang wordt alleen actief als er wisselspanning beschikbaar is op de AC ingang van de MultiPlus. Belastingen die de accu niet mogen ontladen, zoals een boiler of een airco, kunnen op deze uitgang worden aangesloten. Dit zorgt ervoor dat nooit de accu te diep wordt ontladen als er een stroomonderbreking ontstaat aan de AC ingang van de MultiPlus.

PowerControl - Maximaal benutten van beperkte aggregaat-, wal- of netstroom
De MultiPlus is een zeer krachtige acculader. Dat betekent een zware belasting voor de aggregaat- of walaansluiting (bijna 10 A per 5 kVA Multi bij 230 VAC). Met het Multi-bedieningspaneel kan een maximum aggregaat- of walstroom worden ingesteld. De MultiPlus houdt dan rekening met andere stroomverbruikers en gebruikt voor het opladen alleen de stroom die nog 'over' is, zodat de aggregaat- of walaansluiting niet overbelast raakt.

PowerAssist – doe meer met aggregaat- of walstroom
Met de PowerAssist functie kan de MultiPlus de capaciteit van de alternatieve energiebron aanvullen. Waar piekstroom vaak maar kortstondig nodig is, zorgt de MultiPlus ervoor dat onvoldoende wal- of aggregaat-stroom onmiddellijk wordt gecompenseerd met stroom van de accu. Als de belasting afneemt, wordt de stroom die 'over' is gebruikt om de accu weer op te laden.

Hoog stabiel vermogen
Deze Victron MultiPlus 48/5000/70-100 is het meest verkochte model onder de MultiPlus laders/ converters. Doordat de Multiplus 48/5000/70-100 goed om kan gaan met hoge opstartvermogens en verder een hoog stabiel vermogen levert is deze zeer geschikt voor het gebruik van o.a. Nespresso en Senseo apparatuur.

Bekabeling
De Victron MultiPlus wordt geleverd zonder de benodigde kabels. U kunt hiervoor 70 mm² kabels gebruiken (70 mm² rode accukabel/ laskabel en 70 mm² zwarte accukabel/ laskabel) bij een afstand tot de accu van maximaal 5 meter. Bij langere afstand tot de accu dan 5 meter wordt geadviseerd 2 x 70 mm² kabels te gebruiken. Bekabeling kunt u ook vinden via de links onderaan de tekst bij dit product. De stekkers voor de in- en uitgang op de Multiplus voor 230V worden wel meegeleverd.

Hoog opstartvermogen
De Victron MultiPlus kan opstarten met een hoog gevraagd vermogen. Dat is vereist om belastingen met hoge inschakelstroom, zoals spanningsomvormers voor ledlampen, halogeenlampen of elektrisch gereedschap, te kunnen starten. De Victron MultiPlus is hiervoor dus prima geschikt.

Search Mode (zoekmodus)
Als de 'search mode' is ingeschakeld wordt het stroomverbruik van de omvormer bij nullast verlaagd met ca. 70 %. Dit scheelt veel stroomverbruik en zorgt er dus voor dat uw accu niet (snel) leeg raakt. De 'search mode' houdt in dat de Victron MultiPlus wordt uitgeschakeld als er geen belasting is of als deze heel laag is. Iedere 2 seconden zal de MultiPlus even inschakelen ter controle. Als de uitgangsstroom een ingesteld niveau overschrijdt, blijft de MultiPlus werken. Zo niet, dan gaat deze weer uit.

Programmeerbaar relais
Het programmeerbare relais is standaard ingesteld als alarmrelais, d.w.z. dat het relais stroomloos wordt gezet in geval van een alarm of een voor-alarm (omvormer bijna te warm, rimpelspanning op de ingang bijna te hoog, accuspanning bijna te laag).

LED display
3 duidelijke leds geven aan wat de status is van het systeem. In de gebruiksaanwijzing wordt uitgelegd wat de betekenis is van de verschillende leds en wat het betekent als de leds continu aanstaan of knipperen. De leds zijn duidelijk afleesbaar aan de kant van de aansluitingen op de omvormer.

Beveiligingen
De MultiPlus 48/5000/70-100 omvormer/lader is beveiligd tegen te hoge temperatuur, overbelasting, uitgangskortsluiting en te hoge of te lage accuspanning.

Nederlandstalige handleiding
Uw Victron MultiPlus omvormer/acculader wordt geleverd met een duidelijke Nederlandstalige handleiding. Daarnaast worden handleidingen in meerdere talen meegeleverd zoals Engels.

Handige extra informatie bij uw MultiPlus


Specificaties

Uitgangsspanning: 230 V (± 3%) - 50 Hz (± 0,1%)
Spanningsvorm: Zuivere sinus
Nominale accuspanning: 48 V
Aanbevolen accucapaciteit: 200 - 800 Ah
Aanbevolen DC-zekering: 200A
Continu vermogen bij 25 °C: 5000 VA / 4000 W
Continu vermogen bij 40 °C: 3700 W
Piekvermogen: 10.000 W
AC aansluiting: M6 bouten
Accu-aansluiting: Vier M8-bouten (2 positieve en 2 negatieve aansluitingen)
Rendement: 95 %
Display/uitlezing: LED display
Ingangsspanning: 38 – 66 V
AC ingangsbereik: 187-265 VAC (45 – 65 Hz)
Uitgangsspanning: 230VAC (+/- 2%)
PowerControl/PowerAssist: Ja
Laadstroom huishoudaccu/ accessoire-accu: 70A
Maximale doorschakelstroom (A) AC: 100A

Omgevingstemperatuur: -40 °C tot 65 °C
Koeling: Ventilatorkoeling
Beveiligingen: Te hoge temperatuur, overbelasting, kortsluiting, hoge/lage accuspanning

Afmetingen: 444 x 328 x 240 mm
Gewicht: 30 kg
Beschermingsgraad: IP21

De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringen, zekeringhouders, perskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags