Stappenplan voor keuze juiste lader

  • Geplaatst op
Stappenplan voor keuze juiste lader

Verschillende merken laders zijn te vinden op Druppellader.com. De accu en de toepassing van uw batterijlader zijn uiteraard beslissende factoren voor uw keuze. Toch blijft het moeilijk om de ideale lader te vinden. Daarom hebben wij een stappenplan voor u opgesteld. Hierdoor zal u altijd voor de perfecte accu kiezen.

Indien er termen zijn die u niet begrijpt, kunt u altijd terecht bij dit artikel.


Juiste voltage

Het meest gangbaar is een 12V-lader, maar wij bieden ook acculaders aan met een voltage van 6 of 24 volt. Voor een oldtimer heeft u namelijk een 6V-lader nodig, terwijl u voor boten of vrachtwagens vaak een 24V-lader nodig hebt. De gegevens rond de juiste voltagehoeveelheid kunt u terug vinden op uw accu.
 

Capaciteit van de accu

De capaciteit wordt meestal uitgedrukt in ampère-uur (Ah). Dit staat telkens vermeld op uw accu, maar meestal ligt de waarde tussen 10 en 200 Ah. Indien een CCA-waarde vermeld staat, kunt U hier terecht voor meer informatie. Bij de uitleg van onze producten, staat telkens de minimale en maximale capaciteit vermeld bij ‘Accuvermogen’.
 

Type accu

De meeste accu’s moeten geladen worden met 14,4 volt. Uiteraard zijn er ook uitzonderingen. Voor de standaardaccu’s met 14,4V zijn alle 12V-laders op Druppellader.com geschikt. De calciumaccu’s en AGM-accu’s moeten geladen worden met 14,7V of 14,8V. De CTEK-laders in winterstand zijn hiervoor geschikt. Hierbij moet u er wel op letten dat deze winterstand daadwerkelijk aanwezig is. Gel-accu’s moeten opgeladen worden met 14,2V of 14,4V. U raadpleegt telkens best de instructies van uw accu om te zien met welk voltage geladen moet worden.