Victron Smart Battery Management System 12-200

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Deze Victron Smart BMS 12-200 beschermt de dynamo tegen overbelasting en controleert en beschermt elke individuele batterijcel binnen de lithium batterij en zal de alternator, oplaadbronnen of DC-ladingen ontkoppelen indien nodig.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€284,95 €239,95

Incl. btw

Victron Smart Battery Management System 12-200

De Victron Smart BMS 12-200 is een Batterij Management Systeem bedoeld voor Victron lithium-ijzer-fosfaat (LiFePO4) Smart-batterijen. Dit BMS is speciaal ontworpen voor 12V-systemen met een 12V-dynamo. Bediening en uitlezing kan met de Victron Connect Bluetooth-app.

De Smart BMS 12-200 beschermt de dynamo tegen overbelasting en controleert en beschermt elke individuele batterijcel binnen de lithium batterij. De Smart BMS 12-200 zal de dynamo, oplaadbronnen of DC-ladingen ontkoppelen bij laagspanning, hoogspanning of overtemperatuur.

De specifieke dynamo-verbinding biedt stroombeperking vanaf de dynamo/ alternator en eenrichtingsverkeer van de dynamo naar de batterij. Dit zorgt ervoor dat de alternator/ dynamo (en startbatterij) altijd veilig verbonden kan worden met de Smart Lithium-batterij of batterijen ongeachte de grootte van de dynamo.

Bediening via Victron Connect Bluetooth-app
De De Smart BMS 12-200 is te bedienen en uit te lezen met de Victron Connect app via Bluetooth.

Tot 5 lithium batterijen parallel
Tot 5 lithium batterijen kunnen parallel geschakeld verbonden worden en aangesloten worden op de Smart BMS.

Aan/uit op afstand
Het BMS is verder ook uitgerust met een aan/uit op afstand waarmee het BMS (en daarmee het systeem) uit te schakelen is via een schakelaar. Hierdoor is deze BMS ook bruikbaar als hoofdschakelaar en kan dus gebruikt worden als een systeem aan/uit-schakelaar.

Dynamo en batterijbescherming
De ingangsstroom is elektronisch beperkt tot ongeveer 90 % van de zekeringwaarde. Een 100 A zekering bijvoorbeeld zal daarom de ingangsstroom beperken tot ongeveer 90 A.
Het kiezen van de juiste zekering zal de LFP-accu beschermen tegen overmatige laadstroom (belangrijk bij een LFP-accu met een lage capaciteit).
Verder zal het kiezen van de juiste zekering de dynamo beschermen tegen overbelasting bij een LFP-accubank met een hoge capaciteit LFP-accubank (de meeste 12 V-dynamo's zullen oververhitten en defect gaan als ze gedurende meer dan 5 minuten draaien op het maximale uitgangsvoltage).

Bescherming Startaccu
Deze functie is vergelijkbaar met die van een Cyrix Accu-combiner of Argo FET Accu-scheidingsschakelaar. De stroom zal pas naar de LFP-accu stromen als het ingangsvoltage (= voltage op de startaccu) hoger is dan 13 V. Bovendien kan stroom kan niet terugstromen van de LFP-accu naar de startaccu. Hierdoor wordt mogelijke schade aan de LFP-accu (door overmatig ontladen) voorkomen.

Vonkvrij aansluiten
In de Smart BMS 12-200 worden geen relais gebruikt maar MOSFET-schakelaars. Aansluiten van de kabels op de polen van de BMS kan daarmee veilig en vonkvrij gebeuren.

Bescherming van uw Li-ion batterij
Overmatige ingangsstroom en stroomstoten worden neerwaarts geregeld tot op een veilig niveau. De Smart BMS stopt met laden in geval van celovervoltage of een te hoge temperatuur. Het heeft drie uitgangen, vergelijkbaar met de SmallBMS te weten de laadontkoppeling op uitgangsspanning, de pre-Alarm op uitgangsspanning en de oplaadontkoppeling op uitgangsspanning. Lees meer over deze uitgangen in de gebruiksaanwijzing en of de productsheet.

Belasting/acculader uitgang-ingang (voedingspoort SYSTEM+)
Deze voedingspoort kan worden gebruikt om de LFP-accu op te laden of te ontladen (d.w.z. via een acculader, een omvormer of een omvormer/acculader) met een maximale continue stroom van 200 A in beide richtingen. Kan ook worden gebruikt als belastinguitgang zodat DC-belastingen direct op deze poort kunnen worden aangesloten. De poort is beveiligd tegen kortsluiting met een piekontladingsstroom van 400 A. De Smart BMS zorgt ervoor dat de ontlading van de accu zal worden gestopt in geval van dreigend cel-ondervoltage. De Smart BMS zal het laden via deze poort mogelijk maken (er wordt geen laadalgoritme intern toegepast).

Gebruiksaanwijzing
Een eenvoudige installatiehandleiding in het Engels wordt meegestuurd met het product.

Details
Afmetingen: 120 x 340 x 65 mm
Gewicht: 2 kg

Handige extra informatie voor uw Victron Smart BMS

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags