Semi flexibel zonnepaneel 110Wp JB (1310x510x4mm)

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Dit Semi flexibel 110Wp JB Monokristallijn zonnepaneel levert een vermogen van 110Wp bij 44V. U kunt hiermee bijvoorbeeld een 12V of 24V accu laden en onderhouden.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€379,95
Incl. btw

Semi flexibel zonnepaneel 110Wp JB (1310x510x4mm)

Dit Semi flexibel 110Wp JB (Junction Box) Monokristallijn zonnepaneel levert een vermogen van 110Wp bij 44V. U kunt hiermee bijvoorbeeld een 12V of 24V accu laden en onderhouden. Het zonnepaneel is uitgerust met EEPV zonnecellen. De toplaag is gemaakt van ETFE kunststof en is daarmee mooi vlak afgewerkt en de aansluitingen van de bedrading op de cellen wordt hiermee beschermd. Een bedrade junction box aan de voorzijde van het paneel zorgt voor de aansluiting op het net met 2 x 2,5mm² twinkabel van 90 cm lang.

Flexibel/ buigbaar zonnepaneel
Dit Semi flexibel 110Wp zonnepaneel is een flexibel/ buigbaar zonnepaneel. U kunt dit paneel dus probleemloos monteren op een gebogen oppervlak (bijvoorbeeld op een boot, een camper of een caravan). Belangrijk: let u vooral op de aangegeven maximale buigbaarheid van het paneel. Dit staat uitgelegd op een sticker op de verpakking (op de bubbeltjes folie dat om het paneel zit in de doos). Dit paneel (1310mm lang) zit qua lengte tussen de aangegeven 70 mm en 150 mm in en daarom adviseren wij om rekening te houden met een maximaal verschil tussen het midden en uiteinden van het paneel van 120 mm.

Dun
Dit dunne zonnepaneel is slechts 4 mm dik. Dat maakt dat het erg mooi en netjes (en in sommige situaties bijna onzichtbaar) geplaatst kan worden op een dak van een caravan, camper, busje of boot.

Niet beloopbaar
Let op: dit flexibel/ buigbaar zonnepaneel is niet beloopbaar. U kunt er dus niet na montage over heen lopen.

Hoge lichtopbrengst
Dit zonnepaneel heeft een hoge lichtopbrengst door een hoge gevoeligheid voor licht over het gehele zonnespectrum. De laagspanning temperatuurcoëfficiënt verbetert de werking van het zonnepaneel bij hoge temperaturen. Hoogwaardige omloopdiodes in de Junction Box minimaliseren de vermogensdaling die veroorzaakt wordt door schaduw.

Zonnepaneel en aansluiting waterbestendig
Zowel het zonnepaneel als de aansluitdoos achterop het paneel zijn waterbestendig en dat biedt een hoog veiligheidsniveau.

Montage
Montage is mogelijk op verschillende manieren. 

Bedraad
Het zonnepaneel is bedraad met 2 x 2,5mm² twinkabel van 90 cm lang.

Zonnepanelen in serie of parallel schakelen?
Moet u uw zonnepanelen in serie of parallel schakelen? Dat is een veelgestelde vraag. De voorkeur geniet altijd "in serie schakelen" (dus de plus van het ene paneel op de min van het volgende paneel). Dit zorgt voor een hoger totaal voltage wat de doorvoer van stroom vergemakkelijkt en het rendementsverlies daarmee beperkt. Alleen in situaties van mogelijk schaduw (op het dek van een zeilboot met een zeil of giek boven de zonnepanelen) of verschillende posities of hellingshoeken van de afzonderlijke zonnepanelen schakelt u de zonnepanelen parallel. Het voltage blijft daarmee dus lager en de hoeveelheid stroom hoger. Het totaal aan vermogen (in Wp) blijft in beide gevallen gelijk overigens.

Details
Nominaal vermogen (Pmpp): 110 Watt
Open klemspanning (Voc): 44,0 V
Max. vermogensstroom (Impp): 3,13 A
Max. systeemspanning (VDC): 100 V
Type zonnepaneel: Monokristallijn/ Monocrystal
Werkbare temperatuur: -40 tot +85 graden Celcius
Afmetingen (mm): 1310x510x4
Gewicht (Kg): 2,75

Garantie
U heeft 5 jaar beperkte garantie op materialen en fabricage van het zonnepaneel zelf en 25 Jaar beperkte garantie op de vermogensafgifte en prestaties.

Slotopmerking
Een zonnepaneel is qua opbrengst altijd afhankelijk van de zonopbrengst. De zonopbrengst hangt sterk van de plaatsing van het paneel t.o.v. de zon en de zonintensiteit zelf. Op een bewolkte dag is de zonopbrengst beduidend minder dan op een onbewolkte dag. Bij twijfel over voldoende vermogen raden wij altijd aan om te kiezen voor een zo groot mogelijk zonnepaneel. Eventuele overcapaciteit wordt geregeld door de laadregelaar, ondercapaciteit kan zorgen voor problemen zoals een lege accu.

De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringen, zekeringhouders, perskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags