Druppelladers voor lichte vrachtwagen

Heeft u een wat zwaarder voertuig, zoals een vrachtwagen? Kies dan voor het laden en het onderhoud van de accu een druppellader op maat. Zo weet u zeker dat de druppellader past bij het voltage van de accu én dat de capaciteit van de lader en de accu overeenkomen.

Waarom kiezen voor een druppellader voor de accu van uw vrachtauto?
Een druppellader is bijzonder geschikt voor het onderhoudsladen van uw accu. Omdat een druppellader de accu langzaam (druppelsgewijs) oplaadt, wordt er nooit teveel of te weinig geladen. Een druppellader zorgt er dus voor dat de accu van uw vrachtauto op peil blijft, wat de levensduur van de accu verlengt. De aanschaf van een druppellader is ook raadzaam bij langdurig niet-gebruik van uw voertuig. Ook bij (vries)kou biedt een druppellader uitkomst bij het onderhoud en opladen van de accu.

Vrachtwagens met een accu van 12 volt
Bij de aanschaf van een druppellader kijkt u naar enkele zaken. Zo is het type accu van belang. Daarnaast kijkt u naar het voltage en de capaciteit van de accu. De meeste lichte vrachtwagens hebben een accu van 12 volt. U kiest dus een lader die geschikt is voor het laden en onderhouden van 12-voltaccu’s.

De capaciteit van de accu
Naast het voltage is ook de capaciteit van de accu van belang. Deze wordt uitgedrukt in ampère-uur (Ah). Het amperage van de accu staat op de accu vermeld. U zoekt vervolgens een lader die bij het amperage van de accu past. 

Druppellader specifiek voor lichte vrachtwagen
In de categorie druppellader voor lichte vrachtauto hebben we alle geschikte druppelladers voor de accu van een kleine vrachtauto handig voor u bij elkaar gezet. U kunt er dus van verzekerd zijn dat de laders in deze categorie geschikt zijn voor het laden en onderhouden van de accu van een lichte vrachtauto. U kunt binnen de categorie eventueel sorteren op bijvoorbeeld prijs en merk.

Op zoek naar een wat zwaardere lader?
Voor de wat ‘zwaardere’ acculaders verwijzen we u graag naar de categorie druppelladers voor een grote vrachtauto. Deze laders zijn doorgaans ook prima te gebruiken voor het laden van de accu van een lichte vrachtauto maar vallen in een andere prijsklasse.

Telwin druppellader T-Charge 20 Boost