Ik zoek een maritieme lader

Een maritieme druppellader – de naam zegt het al – is uitermate geschikt voor het laden van accu’s in maritieme omstandigheden. Een maritieme lader is bijvoorbeeld voorzien van een IP65-certificering, wat betekent dat de lader spatwaterdicht en stofbestendig is. Deze laders zijn dus perfect geschikt voor het laden en onderhouden van de accu van uw boot.

Verschillende maritieme laders
In ons assortiment vindt u een aantal maritieme laders van het merk CTEK. CTEK is een bekende en gewaardeerde producent van druppel- en acculaders. U kunt er dus zeker van zijn dat u met een maritieme druppellader van CTEK kiest voor kwaliteit. Op Druppellader.com vindt u de CTEK m45, de CTEK m100, de m200 en de m300. Des te hoger het getal, des te hoger de capaciteit van de accu. Het hangt dus even af van de grootte van uw boot welke lader u het beste kunt kiezen. Alle drie de laders zijn geschikt voor alle soorten 12V loodaccu’s (NAT, MF, Ca/Ca, AGM en GEL).

Functies maritieme CTEK-laders
Alle maritieme CTEK-laders zijn volledig geautomatiseerd. Door middel van een stappenprogramma analyseert de lader of de accu lading kan absorberen en vasthouden. De accu wordt efficiënt (druppelsgewijs) opgeladen en de lader schakelt automatisch over naar een veilige onderhoudsstand wanneer de accu volledig opgeladen is. De druppellader is zelfs in staat schadelijke sulfaatkristallen te verwijderen, wat schade aan uw accu helpt voorkomen en herstellen. De handige recond-modus reconditioneert de accu na een diepe ontladingscyclus, bijvoorbeeld na een lange dag op zee.

Druppelladers op zonne-energie
Binnen de categorie maritieme laders vindt u ook de laders op zonne-energie, zoals de Tecmate Optimate Solar. Een accu laden of onderhouden door middel van een zonnepaneel kan heel makkelijk en comfortabel zijn op een boot. U vangt namelijk relatief veel zonlicht. Aansluiten is heel eenvoudig. U monteert eenmalig het paneel op uw boot en sluit de kabels aan op de accupolen. Vervolgens zorgt het zonnepaneel ervoor dat uw accu altijd goed geladen en onderhouden blijft. Deze manier van laden is ook zeer praktisch als er geen walstroom beschikbaar is.

Ctek M 100                                                              Tecmate Optimate Solar