Solara Zonnepaneel S665M43 Marine 150 Wp - 1507x541x4mm

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Dit Solara Marine zonnepaneel levert een vermogen van 150Wp. Dit is een hoogwaardig beloopbaar zonnepaneel met een hoog elektrisch rendement, zelfs bij diffuus licht. U kunt hiermee bijvoorbeeld een 12V accu laden en onderhouden.

Lees meer
€999,95
Incl. btw

Solara Zonnepaneel S665M43 Marine 150 Wp - 1507x541x4mm

Dit Solara beloopbaar en buigbaar zonnepaneel levert een vermogen van 150Wp. Dit is een hoogwaardig beloopbaar zonnepaneel met een hoog elektrisch rendement, zelfs bij diffuus licht. U kunt hiermee bijvoorbeeld een 12V accu onderhouden. In serie geschakeld kunt u ook prima een 24V accu onderhouden met deze panelen.

Hoogste kwaliteit zonnepanelen
De beste zonnepanelen die u kunt kopen, dat zijn de zonnepanelen van Solara. U betaalt beduidend meer voor deze zonnepanelen, maar u krijgt ook het beste. De zonnepanelen zijn gemaakt om onder de zwaarste omstandigheden te blijven werken. Ook na vele jaren zullen deze panelen er nog prima uitzien, terwijl goedkopere alternatieven dan vergeeld raken van de zon en soms zelfs afbrokkelen omdat het materiaal niet bestand is tegen jarenlange inwerking van de zon. 

Marine, maar ook op het land
Dit zonnepaneel is uitermate geschikt voor toepassingen op het water. Het is zeewaterbestendig en zeer duurzaam. Deze eigenschappen zijn overigens ook prima voor uw camper, caravan, vrachtwagen of soortgelijke toepassing. Als u een dun en hoogwaardig zonnepaneel zoekt dan is dit de beste keus.

Maximaal elektrisch rendement
Dit paneel bevat 43 hoogwaardige zonnecellen voor maximaal elektrisch rendement, zelfs bij diffuus licht.

Bedoeld voor onderhoud en laden van accu's
Met een vermogen tot 150Wp is dit paneel prima geschikt voor het onderhouden en volhouden van een accu. Accu's (tot ongeveer 100Ah) of accu's die weinig gebruikt worden en wat groter zijn kunnen ook prima opgeladen en volgehouden worden met dit paneel. Met meerdere panelen in serie of parallel ontstaat natuurlijk een groter laadvermogen en daarmee kunnen dan ook grotere accubanken geladen worden.

Zeewatervast
Dit paneel is zeewatervast door de beschermende inbedding van de zonnecellen. Het paneel is gemaakt van Nowoflon en volledig dichtgesealed aan de randen. De kabelaansluitingen zijn geschroefd en gelijmd en volledig zeewatervast.

Platte kabel-poort/ aansluitbox
De robuuste platte kabel-poort is geoptimaliseerd voor gebruik op het water. De aansluiting is waterdicht en zorgt daarmee voor een altijd goede geleiding van stroom zonder vochtinbreng. De platte kabel-poort steekt niet ver uit, maar zelfs als u er tegenaan stoot met uw voet zal dit niet resulteren in schade of een mindere aansluiting op het paneel. De aansluitingen zelf zijn namelijk in rubber ingegoten.

Cell-protector/ paneelbeschermer
Bij dit 150W zonnepaneel wordt een cell-protector/ paneelbeschermer meegeleverd. Let op: dit is een los kastje dat gemonteerd moet worden als u het zonnepaneel aansluit. Dit kastje zit in een apart vakje in de doos. Maak de doos volledig open om de cell-protector uit te kunnen pakken.

Ultradun
De ultradunne M-serie zonnepanelen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik op het water en toepassingen waarbij u graag een vlakke afwerking zoekt voor het paneel. Voorbeelden zijn toepassingen voor op boten, jachten, boeien, reddingsvlotten, campers, vrachtwagens en meer. De dikte van het paneel bedraagt ongeveer 4 mm. Op de plek van de kabelaansluitingen is een verhoging aanwezig op het paneel. Het kastje voor de kabelaansluitingen is ongeveer 1,5 cm hoog.

Beloopbaar/ overloopbaar en buigzaam
Als u dit zonnepaneel op een stevige ondergrond monteert dan kunt u er zelfs op lopen zonder risico op breuk. Het paneel buigbaar tot 3% (3 cm buiging over een afstand van 1 meter) en daarmee is het ook zeer geschikt voor montage op licht gebogen oppervlakken.

Montage
Het paneel is uitgevoerd met 4 gaten die gebruikt kunnen worden bij de montage. In de RVS achterplaat zijn 4 gaten in de hoekpunten aanwezig die u kunt gebruiken voor schroeven of bouten. Gebruik voor montage alleen de in de achterplaat gestanste gaten. Voor montage wordt in de handleiding geadviseerd om het paneel te verlijmen met Sikaflex (zie ook gerelateerde producten). Sikaflex is de juiste kit voor zonnepanelen omdat het hittebestendig is en bestand is tegen UV straling.

Gebruiksaanwijzing
Bij het product wordt een duidelijke gebruiksaanwijzing meegeleverd. Deze is opgesteld in het Nederlands, Engels, Duits, Italiaans en Frans.

Bedraad
Het zonnepaneel is voorbedraad met 3 meter lange kabels zonder stekkers.

Zonnepanelen in serie of parallel schakelen?
Moet u uw zonnepanelen in serie of parallel schakelen? Dat is een veelgestelde vraag. De voorkeur geniet altijd "in serie schakelen" (dus de plus van het ene paneel op de min van het volgende paneel). Dit zorgt voor een hoger totaal voltage wat de doorvoer van stroom vergemakkelijkt en het rendementsverlies daarmee beperkt. Alleen in situaties van mogelijk schaduw (op het dek van een zeilboot met een zeil of giek boven de zonnepanelen) of verschillende posities of hellingshoeken van de afzonderlijke zonnepanelen schakelt u de zonnepanelen parallel. Het voltage blijft daarmee dus lager en de hoeveelheid stroom hoger. Het totaal aan vermogen (in Wp) blijft in beide gevallen gelijk overigens.

Details
Celtechnologie: Sunpower Monocrystalline
Paneelmateriaal: Nowoflon voor en achterzijde en dichtgesealde naden
Aansluiting kabels: Geschroefd en gelijmd, zeewaterdicht
Nominaal vermogen (Pmpp): 150 Wp
Open klemspanning (Voc): 31,06 Volt
Max. vermogensstroom (I mpp): 5,8 Ampère (alleen bij voldoende zonopbrengst)
Afmetingen paneel: 1.507 x 541 x 4 mm
Gewicht: ongeveer 5 kg

Garantie
U heeft 5 jaar beperkte garantie op materialen en fabricage van het zonnepaneel zelf en 30 Jaar beperkte garantie op de vermogensafgifte en prestaties.

Slotopmerking
Een zonnepaneel is qua opbrengst altijd afhankelijk van de zonopbrengst. De zonopbrengst hangt sterk van de plaatsing van het paneel t.o.v. de zon en de zonintensiteit zelf. Op een bewolkte dag is de zonopbrengst beduidend minder dan op een onbewolkte dag. Bij twijfel over voldoende vermogen raden wij altijd aan om te kiezen voor een zo groot mogelijk zonnepaneel. Eventuele overcapaciteit wordt geregeld door de laadregelaar, ondercapaciteit kan zorgen voor problemen zoals een lege accu.

Maximale opbrengst zonnepanelen
Zoals hierboven staat uitgelegd is de opbrengst van zonnepanelen enorm afhankelijk van de zonintensiteit, maar ook van de positie van het zonnepaneel t.o.v. de zon. Onder een hoek van 35 tot 40 graden en gericht op de zon levert het paneel echt enorm veel meer op dan plat op een dak. Dit specifieke zonnepaneel levert bijvoorbeeld 665Wh per dag op gemeten onder ideale omstandigheden in Duitsland in de zomer. In de winter is de opbrengst van zonne-energie in Nederland ongeveer een factuur 8 tot 10 minder dan in de zomer. Houdt met al deze factoren rekening als u een zonnepaneel kiest voor een specifieke toepassing. Tip: Lees ook het artikel over het maken van een off-grid systeem

De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringen, zekeringhouders, perskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.

Over de foto's
Op de foto staat een S320P41 zonnepaneel afgebeeld. Het S655M43 paneel is iets breder en beduidend hoger. Binnenkort volgen de juiste foto's van het S655M43 paneel.

Video
In deze video wordt het Solara Marine paneel besproken.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags